Skip to main content

Σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τη δυσοσμία στο Κορδελιό

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης θα συζητήσει για θέματα που αφορούν τη διεύθυνση περιβάλλοντος με τη νέα διοίκηση του υπουργείου.

Συνάντηση με τη νέα διοίκηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να έχει ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας, για το πρόβλημα της δυσοσμίας σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αlpha 96,5 ο κ. Γιουτίκας τόνισε πως πρόκειται για ένα θέμα που ταλανίζει την πόλη 45 χρόνια.

«Χρηματοδοτήσαμε ένα ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο έφερε αποτελέσματα. Ήμασταν οι πρώτοι στην Ελλάδα. Στείλαμε όλα τα στοιχεία στους αρμόδιους φορείς. Ο σύλλογος πολιτών του Κορδελιού συμμετείχε στο πρόγραμμα και ανακοινώσαμε τα αποτελέσματα επίσημα. Το ενδιάμεσο πόρισμα ήταν ένα δημόσιο έγγραφο το οποίο εστάλη σε όλα τα αρμόδια υπουργεία», δήλωσε.

Στη συνέχεια γνωστοποίησε πως «την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση με τη νέα διοίκηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για διάφορα θέματα που αφορούν τη διεύθυνση περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα για τη δυσοσμία, διότι μετά την εξέλιξη που είχαμε την άνοιξη, με το ενδιάμεσο πόρισμα, ξέρουμε την αιτία και περιμένουμε να ανακοινωθούν τα συγκεκριμένα μέτρα για την εξάλειψη του φαινομένου».

Τέλος, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει διαδικτυακή διάθεση των αποτελεσμάτων, αλλά από τη στιγμή που οι ίδιοι πολίτες αποτελούν σημαντικό μέρος του ερευνητικού προγράμματος, γνωρίζουν ήδη τις μετρήσεις.