Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα και η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο με τις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης συζητήθηκε και η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, τον ομογενή Γερουσιαστή της Πολιτείας Ρόουντ Άιλαντ των Η.Π.Α. κ. Λεωνίδα (Λου) Ραπτάκη. Συζητήθηκαν οι προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και θέματα συνεργασίας Ελλάδος – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει να αποσυρθούν άμεσα το ερευνητικό σκάφος και τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προκειμένου υπάρξει αποκλιμάκωση. Επίσης, υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της Ομογένειας στις Η.Π.Α. για τους ισχυρούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ