Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
x

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ

Ο δήμος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά - Έκκληση και για δημιουργία εθελοντικών ομάδων.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Λαγκαδά, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου κ. Ιωάννη Ταχματζίδη, στην οποία συμμετείχαν οι καθ' ύλην αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαγκαδά, καθώς και εκπρόσωποι της εθελοντικής ομάδας ΕΣΕΠΑ Λαγκαδά.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα οργάνωσης, πρόληψης κι αντιμετώπισης για τυχόν πρόκληση δασικής πυρκαγιάς στον δήμο, καθώς και για την αξιοποίηση της Εθελοντικής Ομάδας ΕΣΕΠΑ Λαγκαδά και της Αερολέσχης Λαγκαδά, όσον αφορά στην επιτήρηση των δασών.

Λαμβάνοντας υπόψη τις καταστροφικές πυρκαγιές που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες, τη μεγάλη έκταση δασικών εκτάσεων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου και την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε, ο δήμος Λαγκαδά απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες:

- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως οι συσκευές συγκόλλησης, τη χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

- Όσοι διαθέτουν οικόπεδα για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν προβεί στον καθαρισμό τους από ξηρή βλάστηση ή αλλά εύφλεκτα υλικά, καλούνται να τα καθαρίσουν άμεσα, ως είναι υποχρεωμένοι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

- Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων να οργανώσουν εθελοντικές ομάδες οι οποίες θα αξιοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης.

- Σε περίπτωση που αντιληφθούν μια πυρκαγιά να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ. 199).

«Οι καιρικές συνθήκες που διανύουμε είναι δυσμενείς. Οφείλουμε όλοι να είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να περιορίσουμε τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ