Skip to main content

Απανωτοί μετασεισμοί στη νότια Εύβοια μετά τα 4,8 Ρίχτερ-Αισθητή η δόνηση και στην Αττική

Ο σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 6:32 τα ξημερώματα είχε εστιακό βάθος 13,3 χλμ. και έγινε αισθητός στην Αττική.

Συνεχείς σεισμικές δονήσεις καταγράφονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στη νότια Εύβοια. Στις 7:23 σημειώθηκε σεισμός 4,1 Ρίχτερ και στις 07:24 νέος 4,2 Ρίχτερ, με επίκεντρο 8 χλμ. βορειοανατολικά των Νέων Στύρων Εύβοιας και περίπου μια ώρα μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 6:32 τα ξημερώματα 9χλμ νοτιανατολικά των Ζαράκων.

Ο σεισμός 4,8 Ρίχτερ είχε εστιακό βάθος 13,3 χλμ. και έγινε αισθητός στην Αττική. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 6:48 σημειώθηκε μετασεισμός 3,2 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή με εστιακό βάθος 5χλμ.


Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν καταγραφεί αρκετοί μικροσεισμοί έως 2,4 Ρίχτερ με επίκεντρο κυρίως τα Στύρα και τους Ζάρακες στη νότια Εύβοια.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η νότια Εύβοια δεν είναι μια περιοχή που θεωρείται σεισμογενής και συμπλήρωσε ότι είναι νωρίς ακόμη να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός.

Σε επικοινωνία της ΕΡΤ με τον δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο είπε πως έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί, ενώ μέχρι στιγμής δεν αναφερθεί ζημιές. Ο κ. Ραβιόλος ανέφερε ότι στις 5 τα ξημερώματα έγινε ένας προσεισμός περίπου 3 Ρίχτερ.

Ο Αντιδήμαρχος Στυραίων, Θοδωρής Τζώρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι ο σεισμός έγινε αρκετά αισθητός, ενώ ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί. Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε, δεν υπάρχουν προβλήματα, ούτε αναφορές για ζημιές.

Οπως αναφέρει το evima με απόφαση του Δήμου Καρύστου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε όλες τις κοινότητες και τις δημοτικές ενότητες.

 

Πηγή: ertnews