Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ 4,1 ΡΙΧΤΕΡ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ

Στην περιοχή βρίσκεται η τεκτονική τάφρος του Ευβοϊκού που περιλαμβάνει τα ρήγματα της Αταλάντης, των Καμένων Βούρλων και του Σπερχείου.

Για ένα σεισμό που σημειώθηκε «σε ευαίσθητη περιοχή» μίλησε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας αναφερόμενος στη σεισμική δόνηση των 4,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 00:54 με επίκεντρο την Αταλάντη.

«Από το από το ρήγμα αυτό καθ' αυτό της Αταλάντης δεν κινδυνεύουμε γιατί έχουμε βρει ότι η περίοδος επανάληψης ενός μεγάλου σεισμού είναι 700 χρόνια και ο προηγούμενος μεγάλος σεισμός είχε γίνει στην περιοχή το 1896 και ήταν 7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ προκαλώντας ζημιές», ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.

Οπως είπε ο κ. Λέκκας, ο σεισμός των 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ευβοϊκού κόλπου «που είναι μια τεκτονική τάφρος καθώς περιλαμβάνει τα ρήγματα της Αταλάντης, των Καμένων Βούρλων και του Σπερχείου», διευκρινίζοντας ότι για τα ρήγματα των Καμένων Βούρλων και του Σπερχειού δεν υπάρχουν στοιχεία για το ρυθμό επανάληψης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ