Skip to main content

Σεισμός στην Αθήνα: Στους δρόμους οι πολίτες μετά το ταρακούνημα(φωτο)

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα 76 κλήσεις συνολικά για παροχή βοήθειας και απεγκλωβισμούς ατόμων, λόγω του σεισμού, στην περιοχή της Αττικής.

Στους δρόμους της Αθήνας έχουν βγει οι πολίτες μετά τον σεισμό που ταρακούνησε την Αττική το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η σεισμική δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που ταρακουνήθηκαν τα κτήρια στην πόλη της Αθήνας.

Οπως μεταδίδει ο Ant1, με εντολή των επικεφαλής της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής πληρώματα και οχήματα των υπηρεσιών έχουν βγει στους δρόμους, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση και να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια.



Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα 76 κλήσεις συνολικά για παροχή βοήθειας και απεγκλωβισμούς ατόμων, λόγω του σεισμού, στην περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, οι 45 κλήσεις αφορούν σε παροχή βοήθειας και οι 31 σε απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ, όταν διακόπηκε το ρεύμα.



Σημειώνεται, για ακόμη μια φορά, ότι δεν υπάρχει τραυματισμός ατόμου στα περιστατικά που έχει επιληφθεί έως τώρα η Πυροσβεστική.



Αυτήν την ώρα συνεδριάζει, υπό την προεδρία του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Μπρούλια, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Επίσης, ξεκίνησε η σήμανση γύρω από τα 88 εγκαταλελειμμένα επικίνδυνα κτήρια της Αθήνας, αποκλείοντας τη διέλευση πεζών και τη στάθμευση οχημάτων κάτω από αυτά.



Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς δεν έχουν καταγραφεί ζημιές, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα δημοτικά κτήρια.