Skip to main content

Συστάσεις ΥΠΕΞ προς Έλληνες που ταξιδεύουν ή διαμένουν στο Κονγκό

Το υπουργείο καλεί όσους βρίσκονται ήδη στη χώρα, σε περίπτωση επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας, «να διατηρούν τη ψυχραιμία τους», μεταξύ άλλων

Συστάσεις στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια προς το Κονγκό κατά την παρούσα περίοδο, απευθύνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, δεδομένης της εύθραυστης πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Το υπουργείο καλεί όσους βρίσκονται ήδη στη χώρα, σε περίπτωση επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας, «να διατηρούν τη ψυχραιμία τους, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε δημόσιους χώρους και να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδας στην Κινσάσα που αναλόγως των συνθηκών θα εξετάσει ενδεχόμενη εφαρμογή διαδικασίας εκκένωσης».

Στους Έλληνες μόνιμους κατοίκους του Κονγκό, το υπουργείο Εξωτερικών συστήνει να ενημερώνονται τακτικά για τις εξελίξεις και να παραμένουν σε επικοινωνία με την πρεσβεία της Ελλάδας στην Κινσάσα (τηλ. έκτακτης ανάγκης 00243 811050055), καθώς και με το υπουργείο Εξωτερικών (210-368 1730 / 1350, email: mdk@mfa.gr).