Skip to main content

Συστράτευση ζήτησε η Νοτοπούλου από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Στη σύντομη παρέμβασή της ζήτησε από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να στρατευτούν στο πλευρό της και να στηρίξουν την υποψηφιότητά της.

Γράφει ο Σαλονικιός

Με την παρουσία της Κατερίνας Νοτοπούλου συνεδρίασε χθες το βράδυ η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κατερίνα δεν προσήλθε με την ιδιότητα της υφυπουργού, την οποία άλλωστε δεν θα διατηρήσει για πολύ ακόμη καθώς μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών αναμένεται ανασχηματισμός, προσήλθε με την ιδιότητα της υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης. Όπως με ενημέρωσε πηγή μου, στη σύντομη παρέμβασή της ζήτησε από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να στρατευτούν στο πλευρό της και να στηρίξουν την υποψηφιότητά της. Κάτι για το οποίο τη διαβεβαίωσαν και όλοι οι παριστάμενοι.

Στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση και για τους υπόλοιπους πέντε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος που υπάγονται στην ευθύνη της Ν.Ε. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα σε δύο απ’ αυτούς. Συγκεκριμένα, στην Καλαμαριά όπου ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα θα καταφέρει να κατέλθει αυτόνομος καθώς η εκεί παράταξή του έχει διασπαστεί. Οι μισοί έχουν πάει με τον Άρη Τεμεκενίδη, άλλοι, όπως ο επικεφαλής Μανόλης Λαμτζίδης θα απέχουν και κάποιοι φέρονται να συζητούν με τον δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη ο οποίος δεν αποκλείεται να έχει τελικά τη στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόβλημα υπάρχει και στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ συζητούσε για καιρό με τον προσκείμενο στο ΚΙΝ.ΑΛ. Γιάννη Λεμπετλή όμως η λύση αυτή ναυάγησε και τώρα αναζητείται άλλη υποψηφιότητα εκ των ενόντων. Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται το όνομα του εκπαιδευτικού Νίκου Ζυγά ο οποίος στις εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στους υπόλοιπους τρεις δήμους τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει. Στο δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Γιώργο Κυριλλίδη ο οποίος πρόσκειται στο ΚΙΝ.ΑΛ. αλλά αυτή τη φορά συμπράττει μαζί του και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο δήμο Νεάπολης Συκεών υποστηρίζει τον Λάζαρο Ωραιόπουλο, μέλος του ΚΙΝ.ΑΛ. ενώ στο δήμο Παύλου Μελά στηρίζει την Σίσσυ Φραγκοπούλου.  

Τέλος, όσον αφορά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκεί το μόνο που ειπώθηκε χθες βράδυ στη Ν.Ε. είναι ότι το θέμα το χειρίζεται η Αθήνα. Ως γνωστόν, η Κουμουνδούρου, μέσω του Χριστόφορου Βερναρδάκη και του Μάρκου Μπόλαρη ψαρεύει στα θολά νερά του πρώην ΠΑΣΟΚ αναζητώντας υποψήφιο περιφερειάρχη, εισπράττοντας όμως προς το παρόν μόνον αρνήσεις.