Skip to main content

Σίτιση μόνο για τους φοιτητές στο ΑΠΘ

Τέλος στην ανεξέλεγκτη δωρεάν σίτιση στη Φοιτητική Λέσχη βάζει το ΑΠΘ, όπου στο εξής, οι φοιτητές θα πρέπει να υποδεικνύουν την φοιτητική τους ταυτότητα προκειμένου να εισέλθουν στο χώρο.
της Κάτιας Γερακαρίτου


Τέλος
στην ανεξέλεγκτη δωρεάν σίτιση στη Φοιτητική Λέσχη βάζει το ΑΠΘ, όπου στο εξής, οι φοιτητές θα πρέπει να υποδεικνύουν την φοιτητική τους ταυτότητα προκειμένου να εισέλθουν στο χώρο για φαγητό. Μάλιστα, ενώ πέρσι προσέρχονταν στις Λέσχες περίπου 7.000 - 10.000 άτομα, με τον έλεγχο της φοιτητικής ταυτότητας και καταμέτρηση του αριθμού των σιτιζόμενων, ο αριθμός τους έχει μειωθεί  περίπου κατά το ήμισυ.

Στην κίνηση αυτή προχώρησε η πρυτανεία του Ιδρύματος, καθώς λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και με τις περικοπές της δημόσιας χρηματοδότησης, δεν υπάρχει η δυνατότητα σίτισης και μη δικαιούχων, όπως ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

«Πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Λέσχης καθώς και το δικαίωμα της δωρεάν σίτισης και της υγειονομικής περίθαλψης για όλους τους φοιτητές, ανεξαρτήτως εισοδήματος», σημείωσε στη Voria.gr ο πρύτανης του Ιδρύματος Γιάννης Μυλόπουλος.  

Ωστόσο, το ΑΠΘ σε μία προσπάθεια ενίσχυσης του κοινωνικού ρόλου κάνει προσπάθειες εύρεσης συμπληρωματικής χρηματοδότησης της Φοιτητικής Λέσχης από φορείς που έχουν ως αποστολή την παροχή κοινωνικού έργου, όπως ο Δήμος και η Εκκλησία. «Αυτό γίνεται για να μπορούμε να παρέχουμε τροφή και σε παιδιά εκτός πανεπιστημίου. Για τους φοιτητές τα χρήματα είναι διασφαλισμένα, τα οποία συνήθως είναι περίπου 5,5 εκατ. ευρώ» υπογράμμισε ο κ. Μυλόπουλος.  

Η Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του Α.Π.Θ., αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο που ανήκει στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας του Υπουργείου Παιδείας, ξεκίνησε τη λειτουργία της από τις 20 Σεπτεμβρίου 2010, για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.