Skip to main content

Σύζυγος Δημήτρη Γραικού: Έπεσαν όλοι πάνω μου να με φάνε

Τι ανέφερε η σύζυγος του Δημήτρη Γραικού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, που σήμερα εκδικάζει την υπόθεση.

"Δέσποινα άνοιξε χώρο στο ψυγείο, θα φέρω 40 κιλά κρέας". Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Δημήτρη Γραικού προς τη σύζυγό του το πρωί πριν την εξαφάνισή του, όπως ισχυρίστηκε η ίδια ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, που σήμερα εκδικάζει την υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο. Έπειτα τα ίχνη του χάθηκαν.

Όπως ανέφερε η σύζυγος του θύματος, βρισκόταν σε διάσταση με τον Δημήτρη Γραικό, ωστόσο είχαν καθημερινή επαφή λόγω των δυο τους παιδιών ενώ μάλιστα τον τελευταίο καιρό ήταν σε στάδιο επανασύνδεσης. Ερωτηθείσα για σχέσεις που είχε κατά την περίοδο που ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της, είπε πως είχε "μια επαφή που ωστόσο τελείωσε πριν το συμβάν".

Ο Δημήτρης Γραικός βρέθηκε θαμμένος στη μονάδα του φερόμενου ως δολοφόνου του μαζί με το αυτοκίνητό του. Οι δύο τους είχαν βρεθεί νωρίτερα στα σφαγεία της Χαλάστρας για δουλειές, ενώ σύμφωνα με καταθέσεις στη συνέχεια κάθισαν να φάνε και να συζητήσουν για οικονομικές συναλλαγές.

Από εκείνη την ημέρα, 3 Νοεμβρίου του 2016 και μέχρι τις 30 Μαΐου του 2019, η τύχη του κτηνοτρόφου ήταν άγνωστη, ενώ η ίδια απευθύνθηκε μέχρι και την εκπομπή "Φως στο Τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη προκειμένου να πάρει απαντήσεις.

"Τόσα χρόνια παντρεμένοι, δεν είχε λείψει ούτε μια φορά", είπε η μάρτυρας τονίζοντας πως του τηλεφώνησε και του άφησε ένα σημείωμα. Όταν αυτός δεν απάντησε, η ίδια πήγε αμέσως στο ΑΤ Ωραιοκάστρου.

Όπως ισχυρίστηκε, σε εκείνη τη φάση ήταν και η πρώτη της συνομιλία με τον κατηγορούμενο για τον φόνο του άνδρα της.

"Είχα ακούσει ότι είχαν συνεργαστεί μια φορά όταν ήμασταν αρραβωνιασμένοι, περίπου το 1991", είπε ενώ παράλληλα ανέφερε πως δεν γνώριζε πως το μοιραίο πρωί της Τρίτης Νοεμβρίου του 2016 ο άνδρας της θα βρισκόταν με τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, μίλησε με τον 47χρονο φερόμενο ως δολοφόνου του άνδρα της όταν την ρώτησαν που ήταν ο άνδρας της πριν εξαφανιστεί και με ποιον.

Ο 47χρονος της είπε, όπως ισχυρίστηκε, ότι ο Γραικός δεν ήπιε αλλά φαινόταν ανήσυχος και μιλούσε συνέχεια στο τηλέφωνο. Όπως τόνισε ενώπιον του Δικαστηρίου, της είπε ακόμα ότι όταν χωρίστηκαν, αυτός πήγε ευθεία και ο Γραικός έστριψε δεξιά, ενώ ο γιος της που είδε σχετικό βίντεο της είπε πως φαίνεται καθαρά ότι το θύμα ακολουθεί τον κατηγορούμενο.

"Κανένας δεν ξέρει τι έχω περάσει τέσσερα χρόνια, κι όμως έπεσαν όλοι να με φάνε", είπε η μάρτυρας σημειώνοντας πως όλα τα χρόνια των ερευνών ο κατηγορούμενος τη ρωτούσε για την πορεία των ερευνών.

"Τότε νόμιζα είχε το ενδιαφέρον ενός φίλου, τώρα έχω την εικόνα του εγκληματία", είπε για τον κατηγορούμενο ενώ όπως ισχυρίστηκε είχε ακούσει ότι απειλούσε άτομα στην πορεία της υπόθεσης.

"Όταν έμαθα ότι σκότωσε τον άνδρα μου, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι έγινε κατά λάθος. Μετά όταν ηρέμησα όμως, ήμουν σίγουρη ότι έγινε από πρόθεση γιατί χρωστούσε λεφτά στον άνδρα μου και μην σας πω πήρε και αυτά που είχε στην τσέπη του", είπε η μάρτυρας.

Διερωτήθηκε ακόμα πώς ακόμα και στην περίπτωση ενός φρικτού ατυχήματος, να έγινε δηλαδή κατά λάθος, ένας άνθρωπος αντί να ζητήσει βοήθεια θάβει έναν άνθρωπο και αφήνει την οικογένειά του σε ανησυχία.