Skip to main content

Συζήτηση για σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ και σχέδιο Μάρσαλ στη Θεσσαλονίκη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 στις 18.30 στο Αμφιθέατρο του DEI College (Εθνικής Αμύνης 9, Θεσσαλονίκη).

Οι οικονομικές και διπλωματικές παρακαταθήκες του Σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα θα συζητηθούν σε εκδήλωση που διοργανώνει το Think Tank Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης (ΚΕΑΣΜ), στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 στις 18.30 στο Αμφιθέατρο του DEI College (Εθνικής Αμύνης 9, Θεσσαλονίκη). Οι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι εξής:
 
⦁    Αλέξανδρος Κωστόπουλος,Founder and CEO της FORESIGHT Strategy & Communications, Συγγραφέας «Γέφυρες Συνεργασίας: Σχέδιο Μάρσαλ και Ελλάδα» (Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ)

⦁    Σπύρος Λίτσας, Αναπλ. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων ΠΑ.ΜΑΚ.

⦁    Θανάσης Κουϊμτζης, CEO Kouimtzis Group

⦁    Ιωάννης Π. Χουντής, Πρόεδρος ΚΕ.ΑΣ.Μ. και Κλασικός Φιλόλογος

Χαιρετισμό θα κάνει ο Γιάννης Παπαγεωργίου, Γενικός Διευθυντής ΚΕ.ΑΣ.Μ. και Οικονομολόγος, MSc HR Management

Την εκδήλωση συντονίζει ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Σε σχετική ανακοίνωση του think tank επισημαίνεται πως «Στην εποχή αυτή των συνεχών και πολυδιάστατων εξελίξεων είναι αναγκαίες οι συλλογικά επωφελείς διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και οι σύγχρονες πολιτικές με ευθύνη και θάρρος. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε από τα σωστά και τα λάθη του παρελθόντος».

Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο του διαλόγου θα βρεθεί και το βιβλίο του Αλέξανδρου Κωστόπουλου «Γέφυρες Συνεργασίας: Σχέδιο Μάρσαλ και Ελλάδα».