Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ADENAUER

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να δημιουργηθεί μια πρώτη αναφορά στα θέματα δεξιοτήτων και ανταγωνιστικότητας που αφορά τις ελληνικές βιομηχανίες.

Συζήτηση για θέματα δεξιοτήτων και ανταγωνιστικότητας που αφορούν τις ελληνικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα από εμπειρογνώμονες του Konrad Adenauer Stiftung Greece and Cyprus. Στη συζήτηση βρέθηκαν ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, και ο κ. Ιωάννης Παπαγεωργίου, οικονομολόγος και σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Ο κ. Σαββάκης τόνισε τις πράσινες και τις ψηφιακές δεξιότητες τις οποίες χρειάζεται να αναπτύξει ακόμη ο ιδιωτικός τομέας, ώστε να γίνει παραγωγικός και ανταγωνιστικός στα πλαίσια της χώρας αλλά και της Ευρώπης. Ο κ. Γεωργιάδης, από την πλευρά του ανέδειξε τις δυνατότητες προσαρμογής του ελληνικού εργασιακού κεφαλαίου, το οποίο έχοντας αναπτύξει ένα σετ δεξιοτήτων κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, κατάφερε να το προσαρμόσει και στις ανάγκες της υγειονομικής κρίσης.

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, το οποίο υποβοηθά τόσο τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα στο να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί, καθώς και τις δυνατότητες απορρόφησης κεφαλαίου από όλα τα προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας από τις ελληνικές επιχειρήσεις, το οποιό τις βοηθάει να σταθεροποιηθούν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Όλοι οι εμπειρογνώμονες ήταν της άποψης ότι το σταθερό οικονομικό μοντέλο το οποίο χτίζει η χώρα, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, υποβοηθά και τον ιδιωτικό τομέα στο να γίνει πιο βιώσιμος, όπως αναφέρεται. Τη συζήτηση συντόνισε η Επιστημονική Συνεργάτης του Ιδρύματος Konrad Adenauer Μάρθα Κοντοδαίμων.

Όλη την συζήτηση μπορείτε να την βρείτε και διαδικτυακά εδώ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ