Skip to main content

Σκανδαλίδης: Αυτονόητη η υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας - Ανίκανη η κυβέρνηση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για «βαριά πολιτική ευθύνη» σχετικά με το όσα πήγαν λάθος στη διαχείριση της κακοκαιρίας.

«Αυτονόητη» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης, την υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι ποτέ δυνατό μια πραγματικά προοδευτική παράταξη να υπερψηφίζει αυτήν την κυβέρνηση; ή έστω να κλείσει τα μάτια επιλέγοντας να μην την καταψηφίσει; Ασφαλώς όχι. Είναι αυτονόητη η ψήφος μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Σκανδαλίδης έκανε λόγο για δύο ξεχωριστά θέματα που υπάρχουν και που είναι, όπως είπε, «το πολιτικό ζήτημα της χώρας και οι κανόνες του παιχνιδιού σύμφωνα με τα θέσμια της Δημοκρατίας μας». «Το πολιτικό ζήτημα της χώρας πήρε τεράστιες διαστάσεις όταν ένας προγραμματισμένος χιονιάς διέλυσε κυριολεκτικά μια απρογραμμάτιστη και ανίκανη κυβέρνηση. Μια απρογραμμάτιστη και ανίκανη κυβέρνηση που αντί να αντιμετωπίσει με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό τις αλλεπάλληλες κρίσεις που εδώ και χρόνο πολύ βιώνει η χώρα, τις οξύνει και τις πολλαπλασιάζει», τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης και πρόσθεσε: «Το περιβόητο επιτελικό κράτος, το καμάρι και το κεντρικό αφήγημα του πρωθυπουργού, η πεμπτουσία του σύγχρονου και αποτελεσματικού χαρακτήρα της διακυβέρνησης, αφού απέτυχε οικτρά στις φωτιές και την πανδημία, σήμερα εξέπνευσε κάτω από το χιόνι. Σκεφτείτε και να μη γινόταν ένας ολόκληρος ανασχηματισμός μόνο και μόνο για να οργανωθεί μια αποτελεσματική δομή πολιτικής προστασίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Σκανδαλίδης μίλησε για «βαριά πολιτική ευθύνη», η οποία, όμως, όπως ανέφερε, «αυτήν τη φορά δεν μπορεί να μοιραστεί στην Αυτοδιοίκηση, τους Δημόσιους Οργανισμούς, τους ταλαιπωρημένους για ώρες και μέρες πολίτες που είναι το προσφιλές καταφύγιο των υπουργών». «Είναι βαριά η πολιτική ευθύνη και ανήκει εξ ολοκλήρου στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του», πρόσθεσε.

Ο κ. Σκανδαλίδης υποστήριξε ακόμα ότι «είναι μια απρογραμμάτιστη και ανίκανη κυβέρνηση για «τη διαχείριση της πανδημίας. Με ένα ΕΣΥ που καταρρέει αβοήθητο κάτω από το βάρος των κρουσμάτων, με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους ασθενείς να στέκονται με απόγνωση. Και η χώρα να ζει καθημερινά με μια εκατακόμβη νεκρών». Τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που κατατρώει τα εισοδήματα, την κρίση στην αγορά που μαστίζει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα».

«Είναι μια απρογραμμάτιστη και ανίκανη κυβέρνηση να αλλάξει το αδιέξοδο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο. Που αδυνατεί να αξιοποιήσει τους άφθονους πόρους που διαθέτει η χώρα, αλλά που μοιράζει επενδύσεις κατά το δοκούν και δίνει ασυλλόγιστα και επιλεκτικά παροχές χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα», υπογράμμισε ο κ. Σκανδαλίδης.