Skip to main content

Σκανδαλίδης: Επιθυμία μας η σωτηρία της «Δωδώνης»

Τη βούληση του υπουργείου να συνεχίσει να ζει σαν μεγάλη πρότυπη μονάδα παραγωγής και μεταποίησης η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης.
Τη βούληση του υπουργείου να συνεχίσει να ζει σαν μεγάλη πρότυπη μονάδα παραγωγής και μεταποίησης η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, απόψε στα Γιάννινα σε συνέντευξη Τύπου, λίγο πριν αναχωρήσει για την Άρτα όπου θα παραστεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ευάγγελου Αργύρη.

«Θέληση δική μου και του υπουργείου, είναι η γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη" να συνεχίσει να ζει σαν μεγάλη πρότυπη μονάδα παραγωγής και μεταποίησης και να αποτελεί τον πυρήνα της μεγάλης παρέμβασης που πρέπει να γίνει για το νέο αγροτοβιοτροφικό μοντέλο που πρέπει η χώρα μας να προβάλλει σε κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά και να γίνει ένα πρότυπο ανάπτυξης αυτής της μορφής των πιστοποιημένων και πρότυπων προϊόντων που θα μπορέσουν να σημάνουν όχι μόνο την ανταγωνιστικότητα για την οικονομία μας, αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την αυτάρκεια της τοπικής οικονομίας», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Σκανδαλίδης στη συνέχεια επεσήμανε ότι, οτιδήποτε έχει σχέση με την «Δωδώνη» και τον κύριο μέτοχό της, την Αγροτική Τράπεζα, αυτό θα αποφασιστεί σε Γενικές Συνελεύσεις των αγροτών, με τις Ενώσεις και τους φορείς τους.

Αναφερόμενος στην οικονομία της χώρας, ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού στην προσπάθεια να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία, τονίζοντας ότι αρχίζει η δεύτερη φάση να «σταθεί η χώρα στα πόδια της» και να απαγκιστρωθούμε το ταχύτερο δυνατόν από την τρόικα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε αναφορά και στην νέα στρατηγική του υπουργείου και τις αλλαγές που θα γίνουν και οι οποίες συζητούνται σε όλη την χώρα, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις και στα άμεσα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.