Skip to main content

Σκανδαλίδης: Ο αγροδιατροφικός τομέας μοχλός ανάπτυξης

Στους σχεδιασμούς για την δημιουργία ενός «καλαθιού» προϊόντων που θα φέρει το όνομα κάθε ιστορικής περιφέρειας της χώρας, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στους σχεδιασμούς του υπουργείου για την δημιουργία ενός «καλαθιού» προϊόντων της ελληνικής γης που θα φέρει το όνομα κάθε ιστορικής περιφέρειας της χώρας, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στο συνέδριο που οργανώνει το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο.

Όπως επισήμανε ο κ. Σκανδαλίδης, στις σημερινές συνθήκες που διαμορφώνονται στην εγχώρια και την διεθνή αγορά ο αγροδιατροφικός τομέας έχει την δυναμική να συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και στην ανάπτυξη, αξιοποιώντας τις διαφαινόμενες ευκαιρίες, την αύξηση δηλαδή της παγκόσμιας ζήτησης για ποιοτικά υγιεινά και με ταυτότητα αγροδιατροφικά προϊόντα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας, ενώ εστίασε και στις προσπάθειες που, όπως είπε, θα καταβληθούν για να μην χαθούν πόροι από την επικείμενη αναθεώρηση της κοινής αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.