Skip to main content

Σκάνδαλο η υπουργοποίηση Παύλου Χαϊκάλη γράφει η Bild

Η γερμανική εφημερίδα με τίτλο «Ο επόμενος υπουργός-σκάνδαλο στην κυβέρνηση Τσίπρα», χαρακτηρίζει δεξιό λαϊκιστή τον κ. Χαϊκάλη

Κατά του νέου υφυπουργού Εργασίας Παύλο Χαϊκάλη επιτίθεται η γερμανική εφημερίδα Bild με αφορμή την υπουργοποίησή του, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο.

Η γερμανική εφημερίδα με τίτλο «Ο επόμενος υπουργός-σκάνδαλο στην κυβέρνηση Τσίπρα», χαρακτηρίζει δεξιό λαϊκιστή τον κ. Χαϊκάλη «που συγκρίνει τη Μέρκελ με τον Χίτλερ».

Οπως σημειώνει ο ίδιος ο κ.  Χαϊκάλης σε συνέντευξή του στην Tagesspiegel, είχε αναφέρει πως η καγκελάριος Μέρκελ είναι σαν τον Χίτλερ. «Ο άνθρωπος που συνέκρινε τη Μέρκελ με τον Χίτλερ τώρα κάθεται στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνεί η Γερμανίδα Καγκελάριος με τον Ελληνα πρωθυπουργό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

Ο «νυν υπουργός είναι ένας διάσημος ηθοποιός που συντάχτηκε μόλις το 2012 με τα δεξιά λαϊκά κόμματα κατεβαίνοντας στο στίβο της ελληνικής πολιτικής σκηνής» αναφέρει στο δημοσίευμα η εφημερίδα.

«Ο κ. Τσίπρας προφανώς είχε μεγάλη δυσκολία να βρει νέο υπουργό και η επιλογή του κ. Χαϊκάλη αποτελεί ακόμη ένα σημάδι πως δεν θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις» προσθέτει.