Skip to main content

Σκάνδαλο τα Γερμανικά υποβρύχια, υποστηρίζει η ΝΔ

Για νέο σκάνδαλο στο θέμα των γερμανικών υποβρυχίων κάνει λόγο ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής ΄Αμυνας της ΝΔ Θεόφιλος Λεονταρίδης, μετά τις αποκαλύψεις για έρευνες της γερμανικής δικα
Για νέο σκάνδαλο στο θέμα των γερμανικών υποβρυχίων κάνει λόγο ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Θεόφιλος Λεονταρίδης, μετά τις αποκαλύψεις για έρευνες της γερμανικής δικαιοσύνης περί χρηματισμού Ελλήνων αξιωματούχων το 2000.

«Δεν φθάνει που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε, με συνοπτικές διαδικασίες, να παραλάβει το υποβρύχιο "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" με τα γνωστά σοβαρά τεχνικά προβλήματα, δεν φθάνει που αποφάσισε, εν μέσω οικονομικής κρίσης και φορολογικών μέτρων,να παραγγείλει δύο νέα του ιδίου τύπου, κόστους 1 δισ. ευρώ με απευθείας ανάθεση, έρχονται και τα στοιχεία από την Εισαγγελία Μονάχου που λένε πως, ειδικά για τις παραγγελίες των 4 υποβρυχίων τύπου "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ" που συμφωνήθηκαν με τη σύμβαση του 2000, η γερμανική πλευρά χρημάτισε Έλληνες αξιωματούχους με προμήθεια -ρεκόρ ύψους 5%», είπε ο τομεάρχης.

«Όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να παραγγείλει 2 νέα υποβρύχια κόστους 1 δισ. ευρώ, μιλήσαμε για τεράστιο θέμα πολιτικής και ηθικής τάξεως. Σήμερα, με τις νέες αποκαλύψεις, το θέμα αποκτά αφετηρία ενός τεράστιου σκανδάλου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οφείλει να ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό και την Εθνική Αντιπροσωπεία για κάθε πτυχή της νέας εξελίξεως, που δικαιώνει, δυστυχώς, όλους εκείνους που αντιδράσαμε στην επέκταση μιας τόσο προβληματικής συμφωνίας», συμπλήρωσε.