Skip to main content

Σκανδαλώδες ρεκόρ συνταγογραφήσεων

Κάθε ρεκόρ κατέρριψαν 20 γιατροί στο ΙΚΑ, οι οποίοι εντοπίστηκαν να συνταγογραφούν φάρμακα αξίας έως και 195.000 ευρώ τον μήνα.
Από το Ταμείο των Ελεύθερων Επαγγελματιών θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία που προγραμματίζει το υπουργείο Εργασίας, προσδοκώντας ετήσια οφέλη 2 δισ. ευρώ από την εφαρμογή όλων των δρομολογημένων αλλαγών στο χώρο του φαρμάκου.

Η υπουργός Εργασίας κυρία Λούκα Κατσέλη είπε ότι το υπουργείο περιμένει μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 500 εκατ. ευρώ φέτος, από την καθιέρωση της λίστας φαρμάκων και των νέων τιμών, ενώ από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση προσδοκά εξοικονόμηση τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ ετησίως.

Σε ότι αφορά τη σπατάλη, η υπουργός Εργασίας αποκάλυψε ότι εντοπίστηκαν 20 γιατροί στο ΙΚΑ που συνταγογραφούν φάρμακα αξίας έως και 195.000 ευρώ τον μήνα. Επίσης, ανακοινώθηκε η ίδρυση δύο «κοινωνικών ΚΕΠ», το ένα στη Σταδίου και το άλλο στην Πειραιώς, τα οποία θα εξυπηρετούν τους πολίτες για ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα. Τέλος, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα για τη διασφάλιση 400.000 θέσεων εργασίας, μέσω της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών.