Skip to main content

Σκαρλάτος: Ενημερωτικές συναντήσεις για το λατομείο στο Μεσαίο

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στη σημερινή διοίκηση υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να επιδείξει ολιγωρία.

Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων στα χωριά Μονόλοφο, Μεσαίο και Μελισσοχώρι ξεκινά η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης- αν.α.σ.α για το Ωραιόκαστρο» και ο επικεφαλής της, υποψήφιος δήμαρχος Παντελής Σκαρλάτος προκειμένου να συζητήσουν με την τοπική κοινωνία το φλέγον θέμα: «Λειτουργία νέου λατομείου στον δήμο Ωραιοκάστρου».

Παρουσία ειδικού επιστήμονα, αυτοδιοικητικών στελεχών και των έγκριτων νομικών της δημοτικής παράταξης την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στον Μονόλοφο στο «Καφέ Ψητοπωλείο» στην πλατεία Μονολόφου,  στις 18.30 το απόγευμα όπου θα αναπτυχθεί αναλυτικά και θα συζητηθούν όλες οι πτυχές του θέματος: «Έγκριση μίσθωσης για εκμετάλλευση δημόσιας λατομικής έκτασης αδρανών υλικών εμβαδού 250,381 στρ. στη λατομική περιοχή της τοπικής κοινότητας Μεσαίου του δήμου Ωραιοκάστρου».  Θα ακολουθήσει την Τρίτη 12.02.19 στις 18.30 στο Μεσαίο Πέμπτη 14.02.19 στις 18.30 στο Μελισσοχώρι.

Σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της «αν.α.σ.α» και υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Σκαρλάτος συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Λαζαρίδη και στελέχη της παράταξης πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο όπου αναμένεται να λειτουργήσει το νέο λατομείο μεταξύ των χωριών Μεσαίο, Μονόλοφο και Μελισσοχώρι. Ο κ. Σκαρλάτος και τα μέλη της «αν.α.σ.α» που επισκέφθηκαν το σημείο έκαναν λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα τονίζοντας την τεράστια υποβάθμιση του ορεινού όγκου που θα προκαλέσει η λειτουργία του λατομείου. Μάλιστα, υποστήριξαν ότι πρόκειται για μια καταπράσινη περιοχή πλησίον των οικισμών που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταστραφεί με τη δημιουργία ενός ακόμη λατομικού χώρου.

Ο κ. Σκαρλάτος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στη σημερινή διοίκηση υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να επιδείξει την ανάλογη ολιγωρία που επέδειξε σε προηγούμενη απόφαση λειτουργίας λατομείου στην ευρύτερη περιοχή. «Η δημοτική αρχή θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και να καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αίτηση ακυρώσεως της εν λόγω απόφασης. Από τη στιγμή που η απόφαση εκδόθηκε στις 04.02.19, έχει περιθώριο 30 ημερών» είπε ο κ. Σκαρλάτος και συμπλήρωσε: «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση ο τόπος μας να μετατραπεί σε ένα απέραντο λατομείο. Τις επόμενες ημέρες θα βρεθούμε κοντά στους πολίτες που εδώ και χρόνια βιώνουν όλες τις επιπτώσεις από τη λειτουργία λατομείου στον τόπο τους. Θα συζητήσουμε μαζί τους και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βρούμε λύση. Όλοι μαζί θα ασκήσουμε πίεση στη δημοτική αρχή να μεριμνήσει για την ακύρωση της εν λόγω απόφασης πριν να είναι αργά για τον τόπο και τα παιδιά μας».