Skip to main content

Άνοιγμα σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου εξετάζει η κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τη μέρα επανεκκίνησης των σχολείων αλλά και την παράταση του lockdown την Παρασκευή.

Το ενδεχόμενο να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου εξετάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Mega, η κυβέρνηση έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία σε 14 ημέρες, καθώς σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, το ιικό φορτίο στα σχολεία δεν είναι υψηλό. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή αυτό θα εφαρμοστεί αν δεν υπάρξουν ανατροπές τις επόμενες μέρες.

Όπως μεταδίδει το Mega τα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν έως την ημερομηνία που θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων, η οποία όμως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Ακόμα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, στα σχολεία αναμένεται να γίνονται σε σταθερή βάση τεστ, για να φαίνεται το ιικό φορτίο που υπάρχει ανάμεσα στους μαθητές.

Διάγγελμα Μητσοτάκη

Στο τέλος της εβδομάδας, με επικρατέστερη ημερομηνία την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τι θα γίνει με τα σχολεία αλλά και την παράταση του lockdown κατά μια ή και δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Mega, κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι η Τρίτη και η Τετάρτη είναι οι πιο κρίσιμες μέρες όλης της πανδημίας καθώς οι επιδημιολογικοί δείκτες θα κρίνουν τι θα γίνει με τα σχολεία, το λιανεμπόριο και την εστίαση.

Αναφορικά με το την εστίαση, πληροφορίες αναφέρουν πως θα ανοίξουν μόνο τα εστιατόρια στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ επιλέχθηκε καθημερινή μέρα ούτως ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.