Skip to main content

Σκέψεις Ορφανού για επανακαταμέτρηση ψήφων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο υποψήφιος δήμαρχος σκέφτεται να καταθέσει αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων

Αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές του δήμου Θεσσαλονίκης εξετάζει να καταθέσει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ορφανός.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα αποτελέσματα, με ενσωμάτωση 89,89%, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας περνάει στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 14,84% και ψήφους 16.432 ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο κ. Ορφανός με ποσοστό 14,53% και ψήφους 16.090, δηλαδή η διαφορά των δύο ανδρών ανέρχεται στις 342 ψήφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του Γιώργου Ορφανού, ο υποψήφιος δήμαρχος σκέφτεται να καταθέσει αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης και την ανακοίνωση των τελικών επίσημων αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το προβάδισμα του κ. Ζέρβα θα είναι μεταξύ 100-150 ψήφων, διαφορά που αν επιβεβαιωθεί, ο κ. Ορφανός θα προχωρήσει στο αίτημα επανακαταμέτρησης, χωρίς να αποκλείεται το αίτημα να κατατεθεί και σε περίπτωση που η διαφορά είναι μεγαλύτερη.