Skip to main content

Σκέψεις της UEFA να κόψει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από την Ολλανδία

Η Ομοσπονδία ενημέρωσε τις ομάδες πως οι θέσεις που οδηγούν στα κύπελλα Ευρώπης δεν έχουν κλειδώσει ακόμη και η UEFA θα λάβει την τελική απόφαση.

Αμφίβολη μοιάζει η συμμετοχή της Βίλεμ στα προκριματικά του Europa League της επόμενης σεζόν.

Όπως αναφέρει η «Telegraaf», η Ολλανδική Ομοσπονδία (ΚNVB) ενημέρωσε με e-mail τις ομάδες πως οι θέσεις που οδηγούν στα κύπελλα Ευρώπης δεν έχουν κλειδώσει ακόμη και η UEFA αναμένεται να λάβει την τελική απόφαση.

Συγκεκριμένα, υπάρχει η σκέψη αφαίρεσης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου από την Ολλανδία, καθώς ο τελικός του κυπέλλου ανάμεσα σε Φέγενορντ και Ουτρέχτη δεν διεξήχθη και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν το πέμπτο εισιτήριο για την Ευρώπη θα πήγαινε στην δεύτερη αν κατακτούσε το κύπελλο, ή θα το έπαιρνε η πέμπτη ομάδα της βαθμολογίας.

Η KNVB αποφάσισε να το δώσει στην Βίλεμ, η οποία τη στιγμή που διακόπηκε το πρωτάθλημα ήταν στην 5η θέση καθώς θεωρεί πως για να βρίσκεται σε εκείνη την θέση εκείνη τη στιγμή, τα έχει πάει καλύτερα από άλλες ομάδες. Την ίδια ώρα, όμως, η Ουτρέχτη βρίσκεται πίσω της με τρεις βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο και κυνηγάει στα δικαστήρια την υπόθεση.

Την οριστική απόφαση για την συμμετοχή της Βίλεμ στα προκριματικά του Europa League ή ουσιαστικά της ομάδας της 5ης θέσης της βαθμολογίας θα την πάρει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και το σενάριο της αφαίρεσης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου από τη «χώρα της τουλίπας» είναι αρκετά πιθανό.