Skip to main content

Σκιάθος: Έφτασαν τα πρώτα αεροπλάνα με τουρίστες - Θερμή υποδοχή (vid)

Προσγειώθηκαν στη Σκιάθο οι δύο πρώτες πτήσεις - Σέρβοι και Γερμανοί οι πρώτοι τουρίστες που έφτασαν στο νησί - Θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο

Τα πρώτα αεροπλάνα με τουρίστες από χώρες του εξωτερικού υποδέχθηκε η Σκιάθος. Στον διεθνή αερολιμένα «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» προσγειώθηκαν ήδη δύο Airbus γεμάτα από ανθρώπους που επέλεξαν το νησί των Σποράδων για τις διακοπές τους.

Το πρώτο αεροσκάφος, ένα Airbus 320 της AirSerbia προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σκιάθου προερχόμενο από το Βελιγράδι υπό το χειροκρότημα κόσμου και αφού το αεροπλάνο πέρασε κάτω από ασπίδα νερού - καλωσορίσματος που είχαν σχηματίσει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Στο αεροσκάφος της ΑirSerbia επέβαιναν 144 Σέρβοι τουρίστες, τους οποίους συνοδεύουν στο νησί του Παπαδιαμάντη και 23 Σέρβοι δημοσιογράφοι, προσκεκλημένοι από tour operators για να γνωρίσουν το νησί.



Λίγα λεπτά αργότερα προσγειώθηκε και δεύτερο Airbus 320, της «Condor», προερχόμενο από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας με 172 επιβάτες. Και σε αυτή την άφιξη η υποδοχή ήταν ανάλογη, αφού το γερμανικό αεροσκάφος πέρασε κάτω από υδάτινη ασπίδα υποδοχής. Όλοι οι επιβάτες εμφανίζονταν στις σκάλες των αεροσκαφών με μάσκες στο πρόσωπό τους και στη συνέχεια υποβάλονταν δειγματοληπτικά σε τεστ και συμπλήρωναν τα σχετικά έντυπα διαμονής με όλα τα στοιχεία τους.


Στη Σκιάθο οι αφίξεις αεροσκαφών τις επόμενες ώρες και ημέρες θα πολλαπλασιαστούν και αναμένονται νέες πτήσεις τσάρτερς τριών αεροσκαφών από Γερμανία, και από ένα αεροσκάφος από Ρουμανία, Αυστρία και Πολωνία.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: Skiathoslife.gr