Skip to main content

Σκιάθος: Ιταλοί κόβουν βόλτες ανενόχλητοι εν μέσω κορωνοϊού

Οι δύο Ιταλοί είχαν έρθει από το Μιλάνο την περασμένη εβδομάδα αγνοώντας τις συνθήκες πανδημίας τόσο στη χώρα τους όσο και στην Ελλάδα.

Αδιανόητα πράγματα συμβαίνουν στο νησί της Σκιάθου εν μέσω κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο δήμαρχος του νησιού, δύο Ιταλοί και μάλιστα από το Μιλάνο ήρθαν την περασμένη εβδομάδα στο νησί με στόχο να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας «οι δύο Ιταλοί είχαν έρθει την περασμένη εβδομάδα στο νησί για να νοικιάσουν ένα κατάστημα για το καλοκαίρι. Όταν τους είδαμε τους είπαμε να εξεταστούν στο κέντρο υγείας και να μπουν σε καραντίνα. Ωστόσο αυτοί συνέχισαν να περιφέρονται στο νησί».

Μάλιστα όπως τόνισε οι δύο Ιταλοί υπήκοοι παρέμεναν σε πανσιόν που λειτουργούσε παρανόμως, ο ιδιοκτήτης της οποίας συνελήφθη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Τζούμας σημειώνει ότι και άλλοι πολίτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται στο νησί για επαγγελματικούς λόγους και πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν τα μέτρα για την πανδημία που υφίστανται και στη χώρα μας, πόσω δε μάλλον σε μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ με κυριότερη την Ιταλία.

Οι δύο Ιταλοί μάλιστα πριν βρεθούν στη Σκιάθο είχαν παραμείνει αρκετές μέρες στην Αθήνα.

«Έχουμε ζητήσει το νησί να αποκλειστεί ακτοπλοϊκά όσο υπάρχει η πανδημία και να διακινούνται μόνο προϊόντα. Οι υποδομές μας για την αντιμετώπιση κρούσματος κορωνοϊού είναι ανύπαρκτες», σημειώνει στη Voria.gr ο δήμαρχος Σκιάθου, τονίζοντας ότι υπάρχουν συζητήσεις με τη Λιμενική Αρχή ώστε τουλάχιστον να δημιουργηθεί στο λιμάνι του νησιού  ένα check point ώστε να γίνεται έλεγχος των επισκεπτών που φτάνουν στη Σκιάθο.