Skip to main content

Σκύδρα: Κλείνει τμήμα γυμνασίου - Θετικός στον κορωνοϊό μαθητής

Ένας μαθητής βρέθηκε θετικός στον ιό και έπειτα από αυτό έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της σχολικής μονάδας.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Σκύδρα μετά τα 114 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε κονσερβοποιΐα, αλλά και τον εντοπισμό ενός στο γυμνάσιο της πόλης.

Σύμφωνα με το logospellas.gr, ένας μαθητής βρέθηκε θετικός στον ιό και έπειτα από αυτό έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της σχολικής μονάδας.

Η τάξη που φοιτά το παιδί απολυμάνθηκε πρώτη, καθώς θα ξαναλειτουργήσει στις 13 Οκτωβρίου, ενώ έγινε και απολύμανση σε όλους τους χώρους. Το σχολείο λειτουργεί κανονικά, ο μαθητής βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ η Δήμαρχος σε μήνυμα της συνέστησε ψυχραιμία, δηλώνοντας πως “Εφαρμόζονται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ότι ορίζει ο νόμος, σε συνεννόηση με όλους τους αρμοδίους”.

Ταυτόχρονα, ο δήμος Σκύδρας ανακοίνωσε την αναστολή των λαϊκών αγορών για σήμερα Σάββατο. «Μετά την εμφάνιση αυξημένων κρουσμάτων μετάδοσης του κορωνοϊού στην περιοχή μας και για λόγους προστασίας και ασφάλειας της δημόσιας υγείας αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Σκύδρας από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης», ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του δήμου, Γιώργος Σταματέλλος.