Skip to main content

«Σκιές» περί σκανδάλου ντόπινγκ από την εθνική Γαλλίας αφήνει η Bild

Η απόδοση των αθλητών μπορεί να αυξηθεί με την καφεΐνη, είναι αποδεδειγμένο, τόνισε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο εμπειρογνώμονας Φριτζ Σέγκελ.

Πόλεμο στους «Τρικολόρ» φαίνεται πως ανοίγει η Bild καθώς με δημοσίευμά της αφήνει υπόνοιες για σκάνδαλο ντόπινγκ των παικτών της διοργανώτριας χώρας του Euro, Γαλλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τον αποκλεισμό των παικτών του Γιοακίμ Λεβ από τους αντίστοιχους του Ντιντιέ Ντεσάμπ, δημοσιογράφοι της γνωστής γερμανικής εφημερίδας κατάφεραν έχοντας εξασφαλίσει σχετική άδεια εισόδου να μπουν στα γαλλικά αποδυτήρια. Εκεί εντόπισαν ένα άδειο σωληνάριο «Guronsan». Το εν λόγω φάρμακο δεν αποτελεί απαγορευμένη ουσία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ Wada αν και αποτελεί ένα καφεϊνούχο διεγερτικό, που ενισχύει το σώμα για να ξεπεράσει την κούραση.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο δημοσίευμα φιλοξενείται και η άποψη του εμπειρογνώμονα σε θέματα ντόπινγκ Φριτζ Σέγκελ που αναφέρει χαρακτηριστικά: «σύμφωνα με τον Κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA, κάθε προσπάθεια για να αποκτήσουν οι παίκτες πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών με άλλα μέσα εκτός της προπόνησης θεωρείται ντόπινγκ. Για μένα, το Guronsan, είναι ντόπινγκ! Η απόδοση μπορεί να αυξηθεί με την καφεΐνη. Είναι αποδεδειγμένο. Επίσης, αυξάνει τις γνωστικές ικανότητες, πράγμα που ενισχύει και την ταχύτητα της αντίδρασης».