Skip to main content

Σκυλακάκης: Αν η Μόσχα κλείσει τη στρόφιγγα η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον κόσμο για το ηλεκτρικό ρεύμα».

Οι τιμές του φυσικού αερίου θα καθορίσουν πώς θα διατεθεί ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που έχει βρει το οικονομικό επιτελείο από την αύξηση των εσόδων και τα έσοδα από τον τουρισμό δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον κόσμο για το ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς λόγω της αύξησης του αερίου οι τιμές έχουν τριπλασιαστεί. Αν περισσέψουν χρήματα θα στηριχτεί ο κόσμος και για άλλες ανάγκες του» διαβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σκυλακάκης.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη απέναντι στο ενδεχόμενο η Μόσχα να κλείσει την στρόφιγγα του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, και σημείωσε ότι ότι εμείς θα έχουμε ούτως ή άλλως 15% μείωση στο αέριο σε σχέση με το 2021, γιατί βάζουμε στην παραγωγή ρεύματος και το λιγνίτη ενώ θα χρησιμοποιούμε και πετρέλαιο και θα μπουν στο σύστημα και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Θα παραμείνει η έκπτωση του 3% στην εφάπαξ πληρωμή του φόρου ακόμη και για αυτούς που θα κάνουν φορολογικές δηλώσεις μετά τις 31η Ιουλίου γιατί η πρώτη ημερομηνία πληρωμής του φόρου είναι η 31η Αυγούστου, διευκρίνισε ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.