Skip to main content

Σκυλακάκης: Αρχές του 2021 δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι η ύφεση είναι υψηλή, ο Αύγουστος κινήθηκε σε ικανοποιητικό πλαίσιο

Στην εκτίμηση ότι στις αρχές του 2021 αναμένεται μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στο Mega, υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι η ύφεση είναι υψηλή, ο Αύγουστος κινήθηκε σε ικανοποιητικό πλαίσιο και ήταν καλύτερος από τον Ιούλιο.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι μεγαλύτερο πλήγμα έχει υποστεί το κέντρο των των πόλεων σε σχέση με τα προάστια, διαχωρίζοντας τις επιπτώσεις στην κατανάλωση τόσο ως προς το είδος όσο και ως προς τον τόπο. Εξήγησε, δε, ότι ο διαχωρισμός αυτός απαιτεί εξατομικευμένη προσέγγιση και στη λήψη μέτρων. «Σε πολλά μέτρα έγιναν εξατομικευμένες προτάσεις και λύσεις και αυτό θα προσπαθήσουμε και για την συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των εταίρων, των θεσμών και των αγορών.
Σκυλακάκης: Το δεύτερο τρίμηνο του 2021 η προκαταβολή από το Ταμείο Ανάκαμψης

Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Σκυλακάκης επανέλαβε ότι το «νωρίτερο που μπορούμε να υποβάλουμε τελικό σχέδιο είναι αρχές Ιανουαρίου του 2021. «Το δεύτερο τρίμηνο του 2021 αναμένεται ότι θα έρθει η προκαταβολή», τόνισε.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι στις αρχές του 2021 αναμένεται δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας και πρόσθεσε ότι όταν έρθει η ώρα και του μαζικού εμβολιασμού, θα αλλάξει και η ψυχολογία της παγκόσμιας οικονομίας.