Skip to main content

Σκυλακάκης: Έως τέλος του μήνα η απόφαση για την επιδότηση πετρελαίου κίνησης στην αντλία

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, διευκρίνισε ότι εάν ληφθεί σχετική απόφαση θα εφαρμοστεί από τον Νοέμβριο

Τις επόμενες μέρες, έως το τέλος του μήνα, θα ληφθεί η όποια απόφαση για τυχόν επαναφορά της επιδότησης πετρελαίου κίνησης στην αντλία προανήγγειλε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στον ΣKAΪ 100,3. Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, εάν ληφθεί σχετική απόφαση, θα εφαρμοστεί από τον Νοέμβριο.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων παροχών, ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε ότι εάν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, στη βάση των δημοσιονομικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση, θα χρησιμοποιηθεί. Ξεκαθάρισε πάντως, ότι για φέτος υπάρχουν λίγα περιθώρια.

Όπως εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης, το 2023 είναι η χρονιά που θέλουμε να πιάσουμε την επενδυτική βαθμίδα. Υπογράμμισε ότι οι αγορές θα συνυπολογίσουν το πρωτογενές έλλειμμα του 2022, το οποίο η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα είναι στο 1,7% του ΑΕΠ ή και καλύτερο.

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το πρωτογενές έλλειμμα θα μας οδηγήσει στην επενδυτική βαθμίδα και θα ξεκλειδώσει μία άλλη οικονομική κατάσταση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και θα προσθέσει ένα σημαντικό βαθμό σταθερότητας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ακόμα ότι αυτο το μήνα θα έχουμε χαμηλότερες τιμές λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα.