Skip to main content

Σκυλακάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ όσοι δεν είχαν λεφτά, κρύωναν

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως ο μ.ο. των χρημάτων φέτος είναι μεγαλύτερος σχετικά με άλλες χρονιές.

Σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί την κυβέρνηση για «μαχαίρι» ως και 70% στο επίδομα θέρμανσης, έδωσε με δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης, υποστηρίζοντας πως ο μέσος όρος των χρημάτων φέτος είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

«Συνεχίζουν να έχουν μετεκλογική τρικυμία εν κρανίω οι υπεύθυνοι της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Τους θυμίζουμε την πραγματικότητα. Το επίδομα δίνεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να ξοδεύουν 1.600-2.400 ευρώ πετρέλαιο για να πάρουν 250-320 ευρώ επίδομα, όπως συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα μπορούν να λάβουν τα ίδια χρήματα, δίνοντας από 500-640 ευρώ για πετρέλαιο» ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

«Φέτος, δηλαδή, όλοι λαμβάνουν το ίδιο επίδομα (ανά κατηγορία Δήμου και οικογενειακή κατάσταση) ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι μετρητά στη διάθεσή τους. Μπορούν να ζεσταθούν και οι πιο φτωχοί» πρόσθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

«Επισημαίνω, ότι το επίδομα θέρμανσης θα διατεθεί και για την περίοδο 2020-2021, το αργότερο μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2021. Και όλοι γνωρίζουν, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, ότι επί των ημερών του οι δικαιούχοι το έπαιρναν τμηματικά, στο τέλος της χειμερινής περιόδου. Και αν δεν είχαν λεφτά στην τσέπη, κρύωναν», δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης.