Skip to main content

Σκυλακάκης: Πάνω από 200 εκατ. ευρώ δόθηκαν για τα ενεργειακά τον Αύγουστο

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως όσο αυξάνεται το ρωσικό φυσικό αέριο, θα πρέπει η κυβέρνηση να δίνει χρήματα για τους καταναλωτές

Το μόνο οικονομικό μέτρο που έχει κλειδώσει είναι ότι θα συνεχίζουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών από πλευράς ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς αυτό είναι και η μεγάλη αβεβαιότητα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σημείωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 πως όσο αυξάνεται το ρωσικό φυσικό αέριο, θα πρέπει η κυβέρνηση να δίνει χρήματα για να μην το δουν τις αυξήσεις αυτές και οι καταναλωτές.

Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως μόνο τον Αύγουστο δόθηκαν πάνω από 200 εκατ. ευρώ για τα ενεργειακά.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι οι τιμές του φυσικού αεριού είναι δεκαπλάσιες από ότι ήταν πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία και αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν μας αφήνει να κάνουμε μόνιμο προγραμματισμό. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι πρέπει να είναι κάποιος μάντης Κάλχας για να προβλέψει τις τιμές του φυσικού αερίου

Υπογράμμισε ακόμα ότι το φυσικό αέριο αποτελεί ένα μέρος του υβριδικού πολέμου που έχει εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον της Ευρώπης παράλληλα με αυτόν στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος στα χθεσινά στοιχεία του προϋπολογισμού τόνισε ότι δεν είναι τόσο μεγάλη η υπέρβαση εσοδών όσο φαίνεται καθώς συμπεριλαμβάνονται τα τέλη κυκλοφορίας και η επιστρεπτέα προκαταβολή.

Σημείωσε πάντως ότι έχουμε μία πολλή καλή απόδοση της οικονομίας που αντανακλάται και στα έσοδα, εφόσον έχουμε και μειωμένους φόρους.

Ο κ Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι το κλειδί για να συνεχιστεί ο ενάρετος κύκλος της ελληνικής οικονομίας είναι να μην ανατραπεί από πολιτική αστάθεια.