Skip to main content

Σκυλακάκης: Πριν τα Χριστούγεννα οι παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και ΑμεΑ

Όλα επιδόματα θα χορηγηθούν από την κυβέρνηση πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ δικαιούχοι θα είναι και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη.

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις παροχές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα από το βήμα της Βουλής προς τους χαμηλόμισθους, τους υγειονομικούς και τα άτομα με αναπηρία έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με το μέλος της κυβέρνησης, όσον αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους ξεκαθάρισε ότι το εισοδηματικό κριτήρια των 7.200 ευρώ, αφορά το καθαρό ποσό που λαμβάνουν από τη σύνταξη τους, εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα. Παραδέχθηκε ωστόσο, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι μπορεί να υπάρχουν αδικίες, αλλά «δυστυχώς, δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για περαιτέρω βελτίωση των μέτρων και κατά συνέπεια διόρθωση των αδικιών».

Όσον αφορά το επίδομα των υγειονομικών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι αυτό δεν θα δοθεί σε όλους, αλλά μόνο στους υγειονομικούς της «πρώτης γραμμής», δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς, ενώ θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον υπολογισμό του, όπως τον περσινό Απρίλιο που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό. «Θεωρείται αυτονόητο ότι εξαιρούνται από το συγκεκριμένο επίδομα όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας» διευκρίνισε.

Τέλος, το επίδομα για τα άτομα με αναπηρία, θα το λάβουν όσοι παίρνουν το αντίστοιχο επίδομα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), εφόσον πληρούν βέβαια τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί και για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Όλα τα παραπάνω επιδόματα θα χορηγηθούν από την κυβέρνηση πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ δικαιούχοι θα είναι και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη, αρκεί να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί.