Skip to main content

Σκυλακάκης: Θα δοθεί το 1/3 των ενοικίων που έχασαν οι ιδιοκτήτες

Μέτρα για την στήριξη ιδιοκτητών ακινήτων που έχασαν μεγάλο μερίδιο από τα ενοίκια τους ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Το 1/3 των ενοικίων που έχασαν θα δώσει η κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες ακινήτων, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, προκειμένου όπως είπε να μην αισθάνονται απροστάτευτοι.

«Ο ιδιοκτήτης, από όποιο ακίνητο έχασε ενοίκιο, υπολογίζουμε πόσα χρήματα χάθηκαν και επιστρέφουμε το 1/3», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το ποσοστό μείωσης της προκαταβολής φόρου για συγκεκριμένες επιχειρήσεις που πλήττονται, ενώ ξεκαθάρισε ότι η μείωση προκαταβολής φόρου δεν είναι οριζόντια για όλους.

Ακόμα, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων αναστέλλεται η καταβολή βεβαιωμένων οφειλών, ενώ θα δοθεί δυνατότητα συμψηφισμού με φορολογικές υποχρεώσεις μετά τον Ιούλιο.

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ και στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, ενώ σημείωσε ότι είναι δεδομένη η πρόσθετη ανεργία και η ύφεση.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε ένα νέο μνημόνιο. «Δεν μιλάμε για μνημόνιο. Από τον επόμενο χρόνο θα επανέλθουν οι δημοσιονομικοί κανόνες. Αυτή είναι η βάση της συμφωνίας που γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.

Για την ανεργία είπε ότι η ύφεση προκαλεί αμφιβολία για τη διατήρηση ορισμένων θέσεων εργασίας και πολλές επιχειρήσεις που πλήττονται δεν θα μπορούν να απασχολούν στο μέλλον όλους τους εργαζόμενους. «Εμείς προσπαθούμε, επειδή θεωρούμε ότι η κρίση είναι προσωρινή, να παραμείνουν και να μην οδηγηθούν στην ανεργία» σημείωσε.

Τέλος, σε ερώτηση για τα ποσοστά τουριστών που θα ικανοποιήσουν την κυβέρνηση φέτος, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι «θα είμαστε καλά εάν περάσουμε το 40% τον Ιούλιο και Αύγουστο».