Skip to main content

Σκίμπε: Εγώ δεν θα οπλοφορώ, εκτελώ μόνο με τη μπάλα

«Το ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό στην Ελλάδα από συναισθηματικής άποψης, η διακοπή δεν επηρεάζει την δουλειά μου», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής

Θέση για όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο πήρε με συνέντευξή του στην ελβετική ιστοσελίδα «blick.ch», ο Μίκαελ Σκίμπε μιλώντας παράλληλα για την Εθνική Ελλάδος και τους παίκτες αυτής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής:

«Εγώ δεν θα κουβαλάω όπλο με την Ελβετία. Εκτελώ μόνο με τη μπάλα. Ένα από τα αδέλφια μου εργάζεται στη Γερμανία με την αστυνομία. Εκείνη την εποχή, ήθελαν να καταταχθώ στο στρατό και εγώ υποτίθεται ότι έπρεπε να παίζω στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο πλαίσιο της εκστρατείας αθλητικής προώθησης. Αλλά λίγο πριν από αυτό είχα ένα σοβαρό τραυματισμό, έπαθα ρήξη χιαστού».

Ο προπονητής της Εθνικής ρωτήθηκε για το αν τα τελευταία γεγονότα επηρεάζουν την δουλειά του με τον Γερμανό κόουτς να επισημαίνει: «Το ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό στην Ελλάδα από συναισθηματικής άποψης. Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μάχη ανάμεσα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Η διακοπή πάντως δεν επηρεάζει την δουλειά μου. Αυτό επειδή οι περισσότεροι παίκτες που παίζουν στην Εθνική αγωνίζονται στο εξωτερικό».

Ο Σκίμπε εκθείασε τον Κώστα Μανωλά και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, αναφέροντας πως πρόκειται για δύο εξαιρετικούς στόπερ που παίζουν σε κορυφαίο επίπεδο ενώ μίλησε με καλά λόγια και για τον Κώστα Μήτρογλου, χαρακτηρίζοντας τον επιθετικό της Μαρσέιγ, ως «τον καλύτερο Έλληνα επιθετικό». Τέλος ο Γερμανός τεχνικός ρωτήθηκε για την ζωή στην Ελλάδα την οποία χαρακτήρισε «υπέροχη».