Skip to main content

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του 30χρονου στα Ανώγεια (vid)

Ο θρήνος κυρίευσε την ιστορική κοινότητα των Ανωγείων της Κρήτης μετά το διπλό φονικό. Αύριο η κηδεία του 63χρονου-Στον εισαγγελέα ο γιος τους.

Εκατοντάδες φίλοι της οικογένειας -από τις πιο γνωστές και ιστορικές των Ανωγείων- όχι μόνο από την περιοχή αλλά και από άλλα σημεία της Κρήτης, συνόδευσαν τον 30χρονο, ένα από τα δύο θύματα της αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στο ορεινό χωριό του Ψηλορείτη, στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο Ανωγείων, δημιουργώντας μία μεγάλη πομπή από την εκκλησία προς το κοιμητήριο.

Ο ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ζήτησε να μην υπάρξει ο καθιερωμένος χαιρετισμός προς την οικογένεια, κάτι που έγινε αποδεκτό.

Με τη διακριτή αλλά ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης, η σορός του 30χρονου μεταφέρθηκε αρχικά στο σπίτι του στο Περαχώρι και κατόπιν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία. Οι κάτοικοι των Ανωγείων δεν μπορούν να αντιληφθούν πως συνέβη αυτή η συμπλοκή ανάμεσα στους τρεις άνδρες, οι οποίοι αρχικά λογομάχησαν και τελικά «βγήκαν τα όπλα».

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργης Μπαγκέρης, « … χρόνια πολλά πίσω υπήρχαν διαφορές κτηματικές, οι οποίες όμως δεν στάθηκαν ποτέ ικανές να πυροδοτήσουν μία αντίδραση όπως η χθεσινοβραδυνή. Όλοι θα μείνουμε με την απορία τι μπορεί να ειπώθηκε μεταξύ των ανδρών που να είχε αυτό το αποτέλεσμα».

Όλοι στα Ανώγεια κάνουν λόγο για μία άσχημη κατάσταση που θα βαρύνει και τις δύο οικογένειες των θυμάτων αλλά πιστεύουν ότι οι μεγαλύτεροι του χωριού θα μεριμνήσουν ώστε να μην υπάρξουν αρνητικά επακόλουθα της αιματηρής συμπλοκής και των δύο θανάτων. «Εμείς θα σταθούμε δίπλα και στις δύο οικογένειες, θα προσπαθήσουμε για τη μεταξύ τους ειρήνη, η οποία είναι αναγκαία όχι μόνο για τις οικογένειες που θρηνούν σήμερα αλλά για ολόκληρο το χωριό, το οποίο δεν έχει μάθει σε τέτοιες καταστάσεις. Θα βοηθήσουμε όλοι να επικρατήσει η λογική και η σύνεση», ανέφερε ο πατήρ Κεφαλογιάννης.

Σημειώνεται, πως στην κηδεία του 30χρονου πήγαν αρκετοί από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας του 63χρονου.

Αύριο παρουσιάζεται στον εισαγγελέα ο 29χρονος, γιος του 63χρονου θύματος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 30χρονο, στις 11:00, την ίδια ώρα που θα κηδεύεται στα Ανώγεια ο πατέρας του, στην ίδια εκκλησία που κηδεύτηκε απόψε ο 30χρονος κτηνοτρόφος.

Οι δύο άνδρες λογομάχησαν για άγνωστο – μέχρι στιγμή - λόγο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει διαπληκτισμός, ο οποίος κατέληξε σε τραγωδία.

Ο 30χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών και γόνος γνωστής οικογένειας των Ανωγείων, ενώ ο 63χρονος ήταν πατέρας πέντε παιδιών και γνωστός συγγραφέας βιβλίων με μαντινάδες

Πώς έγινε το φονικό

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος άνοιξε πρώτος πυρ, σκοτώνοντας με μία σφαίρα τον 63χρονο άνδρα.

Στη συνέχεια, ο γιος του θύματος, ο οποίος ήταν «παρών» στο περιστατικό», πυροβόλησε έξι φορές, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 30χρονο – φερόμενο δράστη της δολοφονίας του πατέρα του.

Μετά, ο νεαρός άνδρας τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.