Skip to main content

Σκηνικό πολέμου στήνουν στο Καστελόριζο τα τουρκικά ΜΜΕ (vid)

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για νέες προβοκάτσιες της Ελλάδας στο νησί, λέγοντας μάλιστα ότι έχουν αποβιβαστεί αρκετοί Έλληνες δημοσιογράφοι.

Τον δικό τους πόλεμο προπαγάνδας συνεχίζουν να πραγματοποιούν τα ΜΜΕ της Τουρκίας, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν κλίμα γενικευμένη έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber έχει τοποθετήσει τηλεοπτικό συνεργείο εν πλω 500 μέτρα από το Καστελόριζο καταγράφοντας τις ελληνικές κινήσεις γύρω από το νησί.



Από το πρωί της Τρίτης μεταδίδει ζωντανά εικόνες με Έλληνες κομάντο να περιπολούν με τα σκάφη τους το Καστελόριζο, καθώς και πλοίο, το οποίο φέρεται να μεταφέρει μεγάλο αριθμό Ελλήνων δημοσιογράφων στο νησί, κάνοντας λόγο για νέες προβοκάτσιες της Ελλάδας στο νησί. «Μετά τις κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα πανικοβλήθηκε και συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες», αναφέρεται.

Από την άλλη, το πρακτορείο DHA δείχνει την τουρκική κινητικότητα στις ακτές του Κας, απέναντι από το Καστελόριζο, επισημαίνοντας ότι αντιτορπιλικά και σωστικά σκάφη βρίσκονται στην περιοχή για λόγους προστασίας, μετά τις Navtex για το Oruc Reis.