Skip to main content

Σκηνοθέτησε τη... ληστεία του

Ένας 71χρονος συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη, διότι σκηνοθέτησε ληστεία με θύμα τον ίδιο, προκειμένου να οικειοποιηθεί 100.000 ευρώ που του είχε δώσει ο εργοδότης του για να καταθέσει στην τράπεζα.
Ένας 71χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη διότι σκηνοθέτησε ληστεία με θύμα τον ίδιο προκειμένου να οικειοποιηθεί 100.000 ευρώ που του είχε δώσει ο εργοδότης του για να καταθέσει στην τράπεζα.

Ο 71χρονος είχε δηλώσει στην αστυνομία ότι στις 16 Απριλίου δύο άγνωστοι, ένας άντρας και μία γυναίκα, τον ανέμεναν σε είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζονται γραφεία εργασίας του και αφού του επιτέθηκαν και τον ψέκασαν με σπρέι στο πρόσωπο, του αφαίρεσαν σακούλα που περιείχε 100.000 ευρώ, χρηματικό ποσό που του ανέθεσε ο εργοδότης του να καταθέσει σε τραπεζικό υποκατάστημα της περιοχής. Στη συνέχεια, μετέβη σε εφημερεύον νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στα πλαίσια της αστυνομικής έρευνα ο 71χρονος προσήχθη στην Υπηρεσία, όπου αρχικά κατέθεσε, εκ νέου, ενόρκως το ψευδές συμβάν. Στη συνέχεια ομολόγησε ότι ο ίδιος σκηνοθέτησε την καταγγελλόμενη ληστεία, προκειμένου να υπεξαιρέσει το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό.

Στο σπίτι του βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού, ενώ το υπόλοιπο, κατά δήλωσή του, διέθεσε για την κάλυψη τρεχόντων εξόδων.