Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019
x

ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ Ο ΜΑΚΡΟΝ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας σε συνέντευξη Τύπου τόνισε πως «ένα έθνο κρατείται στο τέλος ενωμένο στη βάση των ορίων του, των συνόρων του».

Έναν πιο σκληρό τόνο απέναντι στη μετανάστευση και το πολιτικό Ισλάμ κράτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα για την παρουσίαση πολιτικών που στόχο έχουν να κατευνάσουν τις κινητοποιήσεις του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».

«Στο τέλος, ένα έθνος κρατείται ενωμένο στη βάση των ορίων του, των συνόρων του», δήλωσε, προσθέτοντας ότι πιστεύει σθεναρά το δικαίωμα στο πολιτικό άσυλο, αλλά «για να υποδέχεσαι ανθρώπους χρειάζεται να έχεις ένα σπίτι».

Παράλληλα είπε ότι επιθυμεί μια ετήσια συζήτηση με θέμα τη μετανάστευση στο γαλλικό κοινοβούλιο και υποσχέθηκε να δώσει μάχη στην Ευρώπη για καλύτερη συνεργασία στην μετανάστευση και στον έλεγχο των συνόρων.

Αναφερόμενος στον κοσμικό χαρακτήρα του γαλλικού κράτους, τόνισε ότι το πραγματικό ζήτημα δεν είναι η εκκοσμίκευση, αλλά ένας σεχταρισμός που έχει παρεισφρήσει σε κάποιες περιοχές - σε μια αναφορά του στο πολιτικό Ισλάμ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ