Skip to main content

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες - Κλείνουν οι σήραγγες των Τεμπών

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με αποκλεισμούς δρόμων αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας. Τα υπόλοιπα μπλόκα στη χώρα

Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στις σήραγγες των Τεμπών με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα προτίθενται να προχωρήσουν το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας.

Εν τω μεταξύ, κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας για ένατη μέρα.

Στο Αίγιο, οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στις 4:00 μ.μ., στα Βενζινάδικα, όπου θα αποκλείσουν εξ ολοκλήρου το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Οι αγρότες της Αιγιαλείας στις 16.00 θα προχωρήσουν σε καθολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου.

Στη Θεσσαλονίκη, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά βρίσκονται στον κόμβο Δερβενίου, έχοντας παρατάξει τα τρακτέρ τους στη δεξιά πλευρά του δρόμου, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα, χωρίς αποκλεισμό δρόμων. Συγκεκριμένα, στις Σέρρες το αγροτικό μπλόκο παραμένει στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, όπου έχουν παραταχθεί 50 τρακτέρ

Στην Ημαθίας, αγρότες έχουν παραταχθεί με 15 τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας και επιπλέον 20 στην Εθνική Οδό Βέροιας - Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας.

Μπλόκο παραμένει και στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου, όπου υπάρχουν 20 τρακτέρ. Στην Πιερία αγρότες παραμένουν στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου και στην Π.Ε.Ο. Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης.

Με αυτό τον τρόπο οι αγρότες απαντούν στην άρνηση της κυβέρνησης για συνάντηση με κλιμάκιο υπουργών υπό τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.