Skip to main content

Σκληρή απάντηση Αθήνας σε Άγκυρα με φόντο τον φράχτη του Έβρου

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως η γειτονική χώρα έχει καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ με αφορμή τις δηλώσεις Δένδια στον ΘΕΜΑ 104,6 στις οποίες ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η Τουρκία παραβιάζει με βάρβαρο τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών.

«Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αθήνα καταλογίζοντας στην Άγκυρα «πρωτοφανή κυνισμό» για «να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση».

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση.

Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας.