Skip to main content

Σκληρή επίθεση Κασιμάτη κατά Αρκά: Νοσταλγός παλατιανών πραξικοπημάτων

Η βουλευτής κατηγόρησε τον σκιτσογράφο ότι αναπολεί τη Δικτατορία, την αναπαριστά συνειδητά ή υποσυνείδητα, και προτρέπει για μία ακόμα.

Σκληρή επίθεση κατά του Αρκά εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη λόγω δύο σκίτσων του καλλιτέχνη.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής χαρακτήρισε με ανάρτησή της στο facebook τον σκιτσογράφο «απροκάλυπτο νοσταλγό παλατιανών πραξικοπημάτων και της Χούντας των Συνταγματαρχών».

Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι «αναπολεί τη Δικτατορία, την αναπαριστά συνειδητά ή υποσυνείδητα, και προτρέπει για μία ακόμα»

Αναλυτικά η ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη:

«Ο Αρκάς σήμερα εξαφάνισε τους χθεσινούς αντιπάλους κομμουνιστές από τη σκακιέρα του πολιτικού συστήματος, και τους έχει ρίξει στο μαύρο σκοτάδι του. Ταυτόχρονα, ως άλλη Φρειδερίκη, διερωτάται-ρωτάει τον Βασιλιά, τους στρατηγούς και τους στρατιώτες του, μήπως παραείναι όλοι τους δημοκρατικοί.
Ο σκιτσογράφος μείζονος αναφοράς της ακροδεξιάς πια Νέας Δημοκρατίας, απροκάλυπτος νοσταλγός παλατιανών πραξικοπημάτων και της Χούντας των Συνταγματαρχών. Αναπολεί τη Δικτατορία, την αναπαριστά συνειδητά ή υποσυνείδητα, και προτρέπει για μία ακόμα.

Σημ.: Κατά τα άλλα δεν είναι με τον φασισμό, απλώς καταγγέλλουν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Το δυστύχημα εν προκειμένω είναι πως η ανάγνωση της Ιστορίας δεν έχει ποτέ μονάχα ιστορικό ενδιαφέρον - έχει κυρίως πολιτικό, και αφορά στο παρόν και το μέλλον».