Skip to main content

Σκληρή επίθεση των εργαζομένων της ΕΒΖ κατά του διευθύνοντα συμβούλου

Με δελτίο Τύπου η Ομοσπονδία κατηγορεί τον δ/νοντα σύμβουλο ότι κάνει την δουλειά αυτών που επιλέγουν να βάλουν ταφόπλακα στην παραγωγή ζάχαρης.

Σκληρή επίθεση κατά του διευθύνοντα συμβούλου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Παναγιώτη Καραχάλιου, εξαπολύουν με δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας τους, οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ.

Καταγγέλλουν ότι ο κ. Καραχάλιος, ο οποίος σημειωτέον μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντα του Διευθύνοντος ήταν διευθυντικό στέλεχος της ΕΒΖ, είναι αυτός που επιλέχθηκε για να «βάλει ταφόπλακα» στην τευτλοκαλλιέργεια και στη συνέχιση παραγωγής ελληνικής ζάχαρης. Επίσης, τονίζουν ότι αδικαιολόγητα αρνείται να ενημερώσει τους εργαζομένους για τα θέματα της εταιρείας και τέλος, καλούν τον πρωθυπουργό, να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για βιώσιμη λειτουργία της ΕΒΖ.

Μάλιστα σε δηλώσεις του στη Voria.gr ο πρόεδρος της ΕΒΖ κ. Χρ. Βαρκάκης δήλωσε ότι η φετινή καλλιεργητική περίοδος ουσιαστικά χάνεται για την παραγωγή τεύτλων, καθώς σε περίοδο που θα έπρεπε να έχει προχωρήσει η σπορά- με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες στο 70%- 80% των εκτάσεων που συνήθως σπέρνονται τεύτλα- ακόμη δεν έχουν καν παραληφθεί αιτήσεις.

Η εταιρεία, μετά από απόφαση του δ.σ. ενημέρωσε τους πιθανώς ενδιαφερόμενους αγρότες, ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα παραλαμβάνει αιτήσεις για την καλλιέργεια και πως στις αρχές Μαρτίου θα ανακοινώσει πως θα εξελιχθεί η φετινή σεζόν και ποιες αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Μετά αυτές τις εξελίξεις, η ΟΕΒΖΕ, εξέδωσε και το παρακάτω Δελτίο το οποίο έχει ως ακολούθως:

«Με το παρόν δελτίο τύπου η Ομοσπονδία Εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική στάση του δ/ντος συμβούλου κ.Καραχάλιου Παναγιώτη ο οποίος αρνείται μετά από αιτήματα της ΟΕΒΖΕ να μας δεχθεί και να μας ενημερώσει για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την συνέχιση της Βιομηχανίας,  χωρίς καμία δικαιολογία.

«Κατ΄αρχήν εμπαίζει εδώ και πολύ καιρό τους τευτλοκαλλιεργητές με διάφορα τεχνάσματα και τερτίπια για την καθυστέρηση των οφειλομένων προς αυτούς, προφασιζόμενος ότι για όλα φταίει η Τράπεζα Πειραιώς και οι μέχρι πρότινος μεσολαβητές της. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την τευτλοκαλλιέργεια του 2018 παρότι θα έπρεπε να βρισκόμαστε είδη σε διαδικασία σποράς, παρά την πρωθυπουργική δέσμευση για την συνέχιση της καλλιέργειας και παραγωγής ζάχαρης στη χώρα μας.  Αντιθέτως διαρρέουν στον τύπο και αλλού σενάρια για την λειτουργία πιθανώς ενός εργοστασίου με ελάχιστη παραγωγή, κλείσιμο του εργοστασίου Σερρών και ξεπούλημα του καθώς και του εργοστασίου Ορεστιάδας. 

«Στο πρόσωπο του δ/ντος συμβούλου βρήκαν τον κατάλληλο διεκπεραιωτή για να μετατρέψει την ιστορική βιομηχανία σε εμπορική εταιρεία και να βάλει ταφόπλακα στην καλλιέργεια και στη συνέχιση παραγωγής ελληνικής ζάχαρης. 

«Αλήθεια διερωτόμαστε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση επικροτούν αυτές τις πρακτικές από την ορισθείσα από αυτούς διοίκηση;  

Αναμένουμε την υλοποίηση της αναγγελθείσας δέσμευσής του πρωθυπουργού  για την συνέχιση και βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης».