Skip to main content

Σκληρή κριτική Σαμαρά για τα οικονομικά μέτρα

Ο αρχηγός της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στον Γ. Παπανδρέου για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας πως τα μέτρα που εξήγγειλε «στεγνώνουν» την αγορά και αναγκάζουν τους οικονομικά ασθενέστε
Ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στην εισήγησή του στη σημερινή συνεδρίαση του διαγραμματειακού οργάνου του κόμματος, τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός δεν παρέλαβε κάποιο «κρυφό» κράτος. Ήξερε ότι αυτό το κράτος έπρεπε να μειώσει τις σπατάλες του και να προσφέρει ανάπτυξη, όμως ο κ. Παπανδρέου προτίμησε την εύκολη λύση: «Ρίξτε τα όλα στο φορολογούμενο». Αυτό μας είπε. Και δεν καταλαβαίνει ότι έτσι: «Και η αγορά στεγνώνει, και η ανεργία εκτοξεύεται, και οι φτωχότεροι θα την πληρώσουν».

«Λέμε στην κυβέρνηση ότι, αν δεν προχωρήσετε στα απαραίτητα μέτρα, τότε θα συγκρουστούμε. Θα σας κάνουμε κριτική. Ασκούμε πίεση στην κυβέρνηση να πάρει σωστά μέτρα. Όταν δεν παίρνει σωστά μέτρα ή όταν παίρνει μέτρα ατελή, τότε θα αναλαμβάνει το κόστος. Δεν συγκυβερνούμε», συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Επεσήμανε πως «το κράτος πρέπει να μειώσει τις σπατάλες και η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και να εφαρμόσει μέτρα ρυθμίσεις -«ανάσες» ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί αλλιώς θα εκτιναχθεί η ανεργία στα ύψη».

Αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική τακτική σημείωσε ότι «δεν κάνουμε δομική αντιπολίτευση. Όταν η κυβέρνηση καρκινοβατεί, βάζουμε τη δική μας ατζέντα. Προτείνουμε μέτρα, προτείνουμε λύσεις. Το μοντέλο διακυβέρνησης που λειτούργησε από τη μεταπολίτευση έως σήμερα εξάντλησε τα όριά του. Χρειαζόμαστε μια νέα μεταπολίτευση».

Ο Α. Σαμαράς ανέφερε επίσης ότι «τελείωσε η εποχή του ‘αναδιανέμαμε δανεικά σε βάρος των παιδιών μας’» και τόνισε πως «ούτε λαϊκίζουμε στα κεραμίδια, ούτε λουφάζουμε στη γωνία. Παράγουμε πολιτική που είναι χρήσιμη και ωφέλιμη για τους συμπολίτες μας».

Σχετικά με το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει κάθε γραμματεία της ΝΔ ξεχωριστά, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και αναδεικνύοντας τα προβλήματα της κοινωνίας και τις λύσεις του, ο αρχηγός της ΝΔ σημείωσε ότι «είμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλο τον ελληνικό λαό και ως ΝΔ πρέπει να είμαστε κοντά στον κόσμο, στον απλό πολίτη, δίπλα στην ελληνική οικογένεια».

Επεσήμανε ότι οι γραμματείες του κόμματος πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο και πως η ΝΔ μετασχηματίζεται σε ένα κόμμα ριζοσπαστικότερο.

«Μιλάμε σταράτα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «η μεγάλη εκδήλωση της 21ης Φεβρουαρίου θα είναι το σημείο εκκίνησης για την τελική ευθεία προς το 8ο συνέδριο του Ιουνίου, που θα οδηγήσει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα της κεντροδεξιάς ανοικτό στην κοινωνία και τους πολίτες».