Skip to main content

Σκληρό βίντεο-ΗΠΑ: Αστυνομικοί σωριάζουν αιμόφυρτο 75χρονο

Οι αστυνομικοί σπρώχνουν τον 75χρονο, ακούγεται ο ήχος σπασίματος και αίμα τρέχει από το κεφάλι του άνδρα, ο οποίος κείτεται ακίνητος.

Σε διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών τέθηκαν δύο αστυνομικοί στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, αφού το βίντεο στο οποίο φαίνονται να σπρώχνουν και να πέφτει στο έδαφος έναν άοπλο 75χρονο λευκό άνδρα κατά την διάρκεια διαδήλωσης για τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, έκανε τον γύρο του διαδικτύου και στη συνέχεια των περισσότερων διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Το βίντεο, το οποίο τράβηξε ένας δημοσιογράφος του τοπικού δημόσιου ραδιοσταθμού WBFO και το ανήρτησε στον ιστότοπό του και στον λογαριασμό του στο Twitter, δείχνει έναν άνδρα με λευκά μαλλιά να πλησιάζει γραμμή αστυνομικών με εξοπλισμό για την αντιμετώπιση ταραχών.

Ένας από αυτούς τον σπρώχνει με ένα γκλομπ και ένας δεύτερος με το χέρι του. Τότε ακούγεται ο ήχος σπασίματος και αίμα τρέχει από το κεφάλι του 75χρονου, ο οποίος κείτεται ακίνητος στο έδαφος ενώ η διμοιρία των αστυνομικών τον προσπερνά χωρίς να τον βοηθήσει.

Ο τοπικός ραδιοσταθμός μετέδωσε ότι δύο μέλη συνεργείου πρώτων βοηθειών έσπευσαν και βοήθησαν τον 75χρονο να μπει σε ασθενοφόρο. Η αστυνομία ανακοίνωσε αργότερα ότι ένας άνδρας τραυματίστηκε αφού «σκόνταψε και έπεσε», επισημαίνει ο ραδιοσταθμός.

Αφού είδε το βίντεο, ο διοικητής της αστυνομίας του Μπάφαλο Μπάιρον Λόκγουντ έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας και έθεσε σε διαθεσιμότητα τους δύο αστυνομικούς, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μπράουν.

«Ταράχτηκα πολύ από το βίντεο», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος του Μπάφαλο Μπάιρον Μπράουν. «Έπειτα από μέρες ειρηνικών διαδηλώσεων και ορισμένες συναντήσεις μεταξύ εμού, της ηγεσίας της αστυνομίας και μελών της κοινότητας, το αποψινό γεγονός είναι αποκαρδιωτικό», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σκληρές: