Skip to main content

Σκόπια: Πιθανή μετάθεση της ψηφοφορίας για τη συνταγματική αναθεώρηση

Εάν δεν εγκριθεί η πρόταση στη βουλή για την έναρξη συνταγματικών αλλαγών, είναι πιθανό να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να μετατεθεί για άλλη ημέρα η προγραμματισμένη για σήμερα ψηφοφορία στη βουλή των Σκοπίων για τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων (ΜΙΑ).

«Το κυβερνών κόμμα στα Σκόπια και η αντιπολίτευση της χώρας εμμένουν στις θέσεις», αναφέρει το πρακτορείο. 

Όπως σημειώνει, «οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία για το μακεδονικό που αποτελεί μία κίνηση που θα ανοίξει τις πόρτες της χώρας για την προσχώρησή της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε»... Την ίδια ώρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE αποκαλεί «απαράδεκτη» την πρόταση, καθώς και τη συμφωνία Πρεσπών, η οποία προβλέπει συνταγματικές τροποποιήσεις», προσθέτει το δημοσίευμα.

«Σήμερα, περίπου δέκα βουλευτές της κυβερνώσας παράτασης αναμένεται να ανέβουν στο βήμα της βουλής των Σκοπίων. Στις αρχές της εβδομάδας, βουλευτές της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι θα αποχωρήσουν από τη συζήτηση και ζήτησαν να γίνει άμεσα ψηφοφορία...«Εάν γίνει σήμερα η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, η βουλή των Σκοπίων πρέπει να προχωρήσει σε ψηφοφορία της πρότασης. Απομένει να αποφασιστεί εάν οι βουλευτές θα ψηφίσουν αμέσως μετά τη συζήτηση ή αν η ψηφοφορία θα μετατεθεί για άλλη ημέρα. Απαιτείται η πλειοψηφία των δύο τρίτων για την επικύρωση της συμφωνίας», σχολιάζει το δημοσίευμα.

«Εάν δεν εγκριθεί η πρόταση στη βουλή για την έναρξη συνταγματικών αλλαγών, είναι πολύ πιθανό να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές» ,προσθέτει.