Skip to main content

Σκόπια: Νικητής ο Πεντάροφσκι στις προεδρικές εκλογές

Με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, ο Στέβο Πεντάροφσκι προηγείται με 51,85% και η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα ακολουθεί με 44,55%.

Ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού, Στέβο Πεντάροφσκι αναδεικνύεται νικητής των προεδρικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς στον δεύτερο γύρο των εκλογών αυτών, που διεξήχθη σήμερα προηγείται με σημαντικό προβάδισμα της υποψήφιας του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της χώρας, με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, ο Στέβο Πεντάροφσκι συγκεντρώνει ποσοστό 51,85 %, ενώ η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα αποσπά ποσοστό 44,55%. Το ποσοστό των άκυρων ψηφοδελτίων ανέρχεται στο περίπου 3,6%.

Ο 56χρονος Στέβο Πεντάροφσκι υποστηρίχτηκε στις εκλογές αυτές από τα συγκυβερνώντα κόμματα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ και DUI του Αλί Αχμέτι, καθώς και από μικρότερα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η αντίπαλος του Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα υποστηρίχτηκε από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, από το οποίο προέρχεται ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, καθώς και από μικρότερα κόμματα που συνεργάζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.