Skip to main content

Σκόπια: Σκέτο «Μακεδονία» το όνομα της Εθνικής Ομάδας

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γειτονικής χώρας αγωνίζεται με το όνομα «Μακεδονία» - Το γήπεδο ονομάζεται «Φίλιππος ο Β'»

Με την ονομασία «Μακεδονία» εμφανίστηκε η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας σε τηλεοπτικό σταθμό που μετέδωσε τον αγώνα κόντρα στη Λετονία, χθες Πέμπτη, στο στάδιο «Φίλιππος ο Β'», για τα προκριματικά του Euro 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο ε), παραχωρεί στους γείτονες το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα κωδικά ονόματα MK και MKD σε όλες τις περιπτώσεις, δηλαδή και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, εξαιρώντας μόνο τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που θα πρέπει να μετατραπούν σε NM NMK δηλαδή (North Makedonia). Έτσι, η γειτονική χώρα μπορεί να χρησιμοποιεί ως συντομογραφία το κωδικό όνομα MK και MKD σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση.

Στο site της UEFA η γειτονική χώρα αναγράφεται ως «FYR Macedonia» (Former Yugoslav Republic of Macedonia).

Καλαφάτης: Τσίπρας, Παππάς και οι άλλοι εμπαίζουν τους Έλληνες

Σε σχετικό του σχόλιο, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, αναφέρει: «Στον αγώνα με τη Λετονία η εθνική των γειτόνων μας εμφανίζεται με το όνομα «Μακεδονία». Και το γήπεδο στο οποίο παίζουν «Φίλιππος ο Β’». Και όμως. Ο Τσίπρας, ο Παππάς και οι άλλοι εξακολουθούν να εμπαίζουν τους Έλληνες. Δεν ξεχνούμε».