Skip to main content

Το σήμα κινδύνου για το δημογραφικό και οι προκλήσεις του Αλβανού ΥΠΕΞ

Η μείωση του αριθμού των Ελλήνων μαθητών, τα τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο και οι Αλβανοί στα Σκόπια που σώζουν κάπως τα προσχήματα

Πόση φτήνια υπάρχει στην πολιτική σκηνή της χώρας μας. Απουσιάζει από την ατζέντα των ενδιαφερόντων το σημαντικότερο πρόβλημα του ελληνισμού, που αναδείχθηκε εχθές σε δημοσίευμα της Voria.gr:

«Κατά σχεδόν 30% θα μειωθεί τα επόμενα χρόνια και ως το 2035 ο αριθμός των μαθητών στα ελληνικά σχολεία, με τη μεγαλύτερη πτώση σε απόλυτα μεγέθη να καταγράφεται στα δημοτικά σχολεία». Τι να τα κάνουμε τα νησιά, όταν δεν θα υπάρχουν Έλληνες; Και μετά μου λένε ότι ενδιαφέρονται για την Ελλάδα. Ποια Ελλάδα; Χωρίς Έλληνες;

Πόση αθλιότητα μπορείς να αντέξεις; Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, αντέδρασε μετά τις δηλώσεις του αρχηγού της ελληνικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η αλβανική κυβέρνηση καταστρέφει τις μειονοτικές περιουσίες στη Χιμάρα.

Ο Μπουσάτι είπε ότι πρόκειται για απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να αξιοποιήσει τα κρατικά ακίνητα για επενδυτικούς σκοπούς στον τομέα του τουρισμού και δεν αφορά την ιδιωτική περιουσία.

Η μεγάλη αθλιότητα είναι, ότι η Αλβανία δεν έχει δώσει σκοπίμως τίτλους κυριότητας στα ακίνητα, που κατέχονται εδώ και αιώνες από Έλληνες, γι’ αυτό και τα αποκαλεί κρατική περιουσία και τα υφαρπάζει. Στο διπλανό ακίνητο που κατοικεί Αλβανός, εκεί δόθηκε τίτλος.

Για το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας στην Κύπρο, και με Τούρκο πρόεδρο, μίλησε ο Νίκος Αναστασιάδης, και τόνισε πως δεν θα προχωρήσει αν δεν λυθούν άλλα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργικότητα του κράτους. Δεν αρνείται δηλαδή, Τούρκο πρόεδρο στην Κύπρο. Η Άγκυρα επομένως θα έχει δικό της πρόεδρο στο νησί. Λαμπρά.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε, ότι οι Σέρβοι θα εισέρχονται στο Κοσσυφοπέδιο μόνο με βίζα. «Κάθε Σέρβος που εισέρχεται στο Κοσσυφοπέδιο πρέπει να έχει βίζα, μόνο τότε θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα μας», είπε. Τραβούν το σκοινί συνεχώς οι Κοσοβάροι, ώσπου κάποια στιγμή να το σπάσουν.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο απομάκρυνσης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Να θυμίσω σε αυτούς που ονειρεύονται μηδέν στρατό, μηδέν εγγυήσεις, ότι πρέπει να ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο και να το εγκαταλείψουν. Δεν θα συμβεί ποτέ».

Οι Τούρκοι δεν αποσύρουν τα στρατεύματά τους, εμείς επιμένουμε -ως πότε;- ότι δεν υπάρχει κράτος ανεξάρτητο, με στρατεύματα κατοχής στο έδαφός του, επομένως τι είδους συζητήσεις μπορούν να γίνουν και επείγεται ο Ν. Αναστασιάδης; Δεν ξέρουμε ποιος θα υποχωρήσει στο τέλος; Στην Τουρκία δεν υπάρχουν πρόθυμοι.

Ο πατριωτισμός των Αλβανών των Σκοπίων σώζει λίγο μια από τις παραχωρήσεις Τσίπρα-Κοτζιά στους Σλάβους, αν εγκριθεί η τροπολογία τους. Προτείνουν στο Άρθρο 2 παράγραφος 2 του Συνταγματικού Νόμου να αναφέρεται: «Από την ημέρα που θα τεθεί σε ισχύ η τροπολογία ΧΧΧΙΙΙ, η υπηκοότητα θα είναι μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο δεν καθορίζει ούτε προδικάζει την εθνότητα στην οποία ανήκουν οι πολίτες». [Γιατί δεν το πρότεινε αυτό ο Κοτζιάς, έστω κι αν είναι μόνον στο χαρτί;]

Έγραψε ο Ν. Καζαντζάκης: «Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα».