Skip to main content

Σκότωσε τον ΠΑΟΚ ο Αστέρας σε ματς - θρίλερ στην Τρίπολη (video)

Ο Δικέφαλος ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Πρίγιοβιτς όμως η τελευταία λέξη ανήκε στον Ιγκλέσιας που λύτρωσε τους Αρκάδες

Την ήττα με 3-2 γνώρισε ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη από τον Αστέρα, σε μία αναμέτρηση με φινάλε θρίλερ για την 24η αγωνιστική της Super League.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο «Δικέφαλος» βρίσκεται πλέον στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 52 βαθμούς -εν αναμονή της απόφασης για τη μη διεξαχθείσα αναμέτρηση εναντίον του Ολυμπιακού- ενώ στην 1η θέση βρίσκεται η ΑΕΚ (κέρδισε με 1-0 τον Πανιώνιο) έχοντας 54 βαθμούς.

Ο Αστέρας ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 2΄ο Τσιλιανίδης εκτέλεσε φάουλ αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη να αποκρούσει με υπερένταση τη μπάλα σε κόρνερ πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς και στο 18΄ευτύχησαν να προηγηθούν όταν Τσιλιανίδης και Τόνσο συνδυάστηκαν με τη μπάλα να καταλήγει στον Κυριακόπουλο που εξαπέλυσε δυνατό σουτ με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή νικώντας τον Πασχαλάκη για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας με τους παίκτες του να προσπαθούν να βρουν χώρους προς την εστία του Αθανασιάδη αλλά η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στους Αρκάδες όταν στο 32΄ο Μανιάς άδειασε τον Κρέσπο και αποφάσισε από πλάγια θέση να πλασάρει αντί να πασάρει στον Τσιλιανίδη που ήταν σε θέση βολής με την κενή εστία.

Ο «Δικέφαλος» κατάφερε να ισοφαρίσει πριν τελειώσει το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 37΄όταν ο Μακ έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά και γύρισε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι όπου ήταν ο Κάμπος με τον Αγκολέζο να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο σκορ όταν στο 53΄ο Κυριακόπουλος έβγαλε σέντρα με στόχο τον Μανιά που μονομάχησε με τον Κρέσπο όμως αυτή έφτασε στον Τόνσο που νίκησε με προβολή τον Πασχαλάκη πετυχαίνοντας το 2-1.

Οι Αρκάδες εν συνεχεία έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, αρχικά στο 71΄ο Τόνσο συνδυάστηκε με τον Μουνάφο και ο τελευταίος προσπάθησε να βρει τον Τσιλιανίδη όμως η κεφαλιά του μέσα από τη μικρή περιοχή πέρασε εκτός εστίας και μετέπειτα στο 75΄όταν ο Ντουντού προσπάθησε να κρεμάσει τον Πασχαλάκη όμως ο τελευταίος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι «ασπρόμαυροι» έχασαν και αυτή με τη σειρά τους σπουδαίες ευκαιρίες μέσα σε δύο λεπτά (76΄, 77΄) όταν ο Αζεβέδο έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Πρίγιοβιτς έπιασε καρφωτή κεφαλιά με τον Αθανασιάδη να εκτινάσσεται αποκρούοντας σε κόρνερ. Από την εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα, ο Βαρέλα έπιασε νέα κεφαλιά όμως ο Αθανασιάδης είπε και πάλι «όχι» αποκρούοντας ξανά.

Το φινάλε της αναμέτρησης ήταν πραγματικά δραματικό. Στο 90’ + 5’, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι στον ΠΑΟΚ σε ανατροπή του Πρίγιοβιτς από τον Ιγκλέσιας και δύο λεπτά αργότερα, ο Σέρβος επιθετικός που ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Αθανασιάδη ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 90΄+ 8΄, ο Κώτσιρας έκλεψε την μπάλα και εφόρμησε προς την περιοχή των «ασπρόμαυρων» πασάροντας προς τον Ιγκλέσιας και ο Αργεντινός σούταρε με τη μπάλα, αφού κόντραρε και στον Βαρέλα να καταλήγει στα δίχτυα του Πασχαλάκη διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης και εδώ την παρακάμερα του αγώνα

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (Κώτσιρας 46΄), Γιαννούλης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Κυριακόπουλος (Ντουντού 67΄), Τόνσο, Μανιάς (Καλτσάς 84΄).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Σάχοβ (Αζεβέδο 69΄), Μαουρίσιο, Κάμπος (Κουλούρης 83΄), Πέλκας, Μακ (Μπίσεσβαρ 57΄), Πρίγιοβιτς.