Skip to main content

Maersk: Απειλή για τις ΗΠΑ οι περιορισμοί στη μετανάστευση

Επίθεση εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο διευθύνων σύμβουλος της Maersk σημειώνοντας ότι η πολιτική του κάνει κακό στις ΗΠΑ.

Έντονη κριτική στη μεταναστευτική πολιτική Τραμπ ασκεί ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Maersk, Σόρεν Σκου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σκου, οι πολιτικές του νυν προέδρου θα γυρίσουν «μπούμερανγκ» στις ΗΠΑ. «Η οικονομία των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή έχει αναπτύξει υψηλές ταχύτητες και για αυτό οι μισθοί έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Αυτό από μόνο του είναι θετικό, αλλά όχι αρκετό», επισημαίνει.

«Εάν οι ΗΠΑ πετύχουν το στόχο τους για περιορισμό της μετανάστευσης, θα δυσκολευθούν να διατηρήσουν τους ίδιους ρυθμούς», τονίζει ο κ Σκου που εκτιμά ότι η στροφή του Τραμπ στον προστατευτισμό και τον απομονωτισμό θα δώσει την ευκαιρία σε άλλες περιοχές του πλανήτη να καλύψουν το κενό και να κερδίσουν έδαφος.

Τέλος, σε αντίθεση με άλλους που πιστεύουν ότι νικητής της υπόθεσης θα είναι η Κίνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Maersk δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη γηραιά ήπειρο. «Προσωπική μου πεποίθηση είναι πως η Ευρώπη έχει τις καλύτερες προοπτικές» δήλωσε. «Αν η πολιτική κατάσταση παραμείνει υπό έλεγχο, πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει ορισμένα καλά χρόνια μπροστά της».